Başvurular

Memur – Personel Alımı Yapacak Kamu Kurum ve Kuruluşları 2022

Memur – Personel Alımı Yapacak Kamu Kurum ve Kuruluşları 2022, iş başvuru bölümüzde Memur – Personel Alımı Yapacak Kamu Kurum ve Kuruluşları ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Memur – Personel Alımı Yapacak Kamu Kurum ve Kuruluşları başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Memur – Personel Alımı Yapacak Kamu Kurum ve Kuruluşları

  • 2022 Yılında Personel Alımı Yapacak Kamu Kurum ve Kuruluşları
  • 2022 Yılında Hangi Kamu Kurumu Ne Kadar Personel Alımı Yapacak?

2022 Yılında Personel Alımı Yapacak Kamu Kurum ve Kuruluşları

2022 yılı bütçe görüşmeleri son hızıyla devam ederken, kamu kurumlarının da Maliye Bakanlığı’ndan istedikleri ve onay aldıkları kadrolar da birer birer ortaya çıkmaya başladı.  Hali hazırda şu an için 35 bin 336 kesinleşen kadro bulunmakla birlikte, 12 bin 707 talep edilen kadro ve 9 bin 500 de hedeflenen kadro bulunmaktadır.

Hali hazırda birden çok kamu kurum ve kuruluşunda personel açığı olduğu zaten yapılan açıklamalarda altı çizildi. Bu kamu kurum ve kuruluşlara 2022 senesinde çok sayıda personel alımı gerçekleştirilecek. Bu personel alımı için Maliye Bakanlığı’ndan izin alan kurumlar bulunmasının yanında, izin talep eden fakat halen yanıt bekleyen ve izin alma aşamasında olan kuruluşlar da yer alıyor. Bu kamu iş ilanları ile ilgili www.devlette.com olarak sitemizde düzenli olarak yer veriyoruz. Aşağıda kurumların 2022 senesinde istedikleri kadrolar ve atama izni verilen personel alımı sayılarını paylaştık.

2022 Yılında Hangi Kamu Kurumu Ne Kadar Personel Alımı Yapacak?

KURUM TALEP EDİLEN KADROLAR ADET
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Kadrolu 1162
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Sözleşmeli 1500
İŞKUR Sözleşmeli 3600
Vakıflar Genel Müdürlüğü Kadrolu-Sözleşmeli 250
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kadrolu-Sözleşmeli 6192
KURUM KESİNLEŞEN KADROLAR ADET
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kadrolu-Sözleşmeli 2071
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli 1000
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hizmet Alımı 3000
Sağlık Bakanlığı Kadrolu 9600
Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli 6665
Sağlık Bakanlığı Hizmet Alımı 10000
Üniversiteler (Tümü) Kadrolu 3000
KURUM PLANLANAN ATAMALAR ADET
Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi 3000
Türk Hava Yolları Kabin Memuru 1000
EKPSS Personel Alımları Tüm Öğrenim Düzeyleri 5000
Vakıf Katılım Bankası Lisans mezunları 500

Bir çok kurumun halen kamuoyuna söylenmeyen kadro istekleri olabilir. Lakin son sözü yine Maliye Bakanlığı söylemektedir. 2022 kamu personel alımları Kamu kurumları, kadro değişikliklerini ve serbest bırakmaya ilişkin isteklerini Mayıs ayı sonuna kadar Maliye Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına gönderebilecektir. 2022 senesinin personel alımları hususunda bereketli geçeceğini aktarabiliriz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu