Başvurular

MASAK 250 Maliye Uzmanı Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

MASAK 250 Maliye Uzmanı Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde MASAK 250 Maliye Uzmanı Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. MASAK 250 Maliye Uzmanı Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

MASAK 250 Maliye Uzmanı Alımı Yapacağını Açıkladı

Mali Suçları Araştırma Kurulu veya bilinen kısa adıyla MASAK, yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde çok sayıda maliye uzmanı alımı yapacağını açıkladı. MASAK ilan kapsamı içinde 250 maliye uzmanı alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 12 Mart 2018 tarihine kadar iş başvurusu yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Mali Suçlar Araştırma Kurulu (Masak) 250 Maliye Uzmanı Alımı 2018
  • Başvuru Usul ve Esasları Nelerdir?
  • Sınav Usul ve Esasları
  • Başarı, Başarı Sıralaması ve İlanı
  • Atama Usul ve Esasları

Mali Suçlar Araştırma Kurulu (Masak) 250 Maliye Uzmanı Alımı 2018

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun geçici 3 üncü maddesi hükümleri çerçevesinde, 250 Maliye Uzmanı kadrosuna kurumlar arası naklen atama suretiyle Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) bünyesinde istihdam edilecekler için sınav düzenlenecektir. İşte ilan metni

T.C. MALİYE BAKANLIĞI MALİYE UZMANLIĞI NAKLEN GEÇİŞ SINAVI DUYURUSU

  • Sınav kadro unvanı: Maliye Uzmanı
  • Kadro sayısı: 250
  • Atama yapılacak yerler: Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı
  • Başvuru tarihi: 12/02/2018 – 12/03/2018 (Saat 17:30’a Kadar)
  • Başvuru usulü: Elektronik Ortam
  • Sınav usulü: Sözlü Sınav
  • Sınav tarihi ve yeri: Daha sonra açıklamalacaktır

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun geçici 3 üncü maddesi hükümleri çerçevesinde, 250 Maliye Uzmanı kadrosuna kurumlar arası naklen atama suretiyle Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecekler için sınav düzenlenecektir. Sınava ilişkin usul ve esaslar aşağıda açıklanmıştır.

Başvuru Usul ve Esasları Nelerdir?

A- Başvuru Şartları

05/12/2017 tarihi saygınlığıyla mesleğe özel yarışma sınavı ile girmiş ve yeterlik sınavıyla atanmış olmak şartıyla, 657 sayılı Kanunun 152 nci maddesinin “II-Tazminatlar” kısmının “A-Özel Hizmet Tazminatı” bölümünün (e), (f), (g) ve (ğ) bentlerinde sayılan kadro unvanlarında veya Bankalar Yeminli Murakıplığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yahut Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanlığı kadro unvanında bulunmak.

B- Başvuru Esasları

Başvurular, Bakanlık internet adresinde (www.maliye.gov.tr) bulunan “Başvuru Formu” ve “Özgeçmiş” belgesini eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmak ve aşağıda gösterilen belgeler ve fotoğraf eklenmek suretiyle 12/02/2018 – 12/03/2018 (en geç saat 17:30’a kadar) tarihleri içinde elektronik ortamda yapılacaktır. Meydana gelebilecek yahut oluşabilecek aksaklıklar göz önüne alınarak, başvurular son güne bırakılmamalıdır. Elden, elektronik posta yahut posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

1) Varsa Yabancı Dil Sonuç Belgesi

2) Çalışmakta olduğu kurumdan alınacak Hizmet Belgesi Adaylardan, sözlü sınav öncesi gerekli görülen başka belgeler de istenebilir.

C- Sınava Katılmaya Hak Kazananların İlanı

Sınava katılmaya hak kazananlar, sınava katılacağı tarih ve yer belirtilmek kaydıyla sınav tarihinden en az 10 gün önce Bakanlık internet adresinde (www.maliye.gov.tr) ilan edilecektir.

Sınav Usul ve Esasları

Sınav, sözlü olarak tek etapta yapılacaktır. Sözlü sınavda adaylar , Sınav Komisyon üyeleri aracılığıyla;

  • Genel hukuk bilgisi (adayın temel hukuk bilgisinin olup olmadığı),
  • Bir sorunu tanımlama, muhakeme etme ve çözme kabiliyeti,
  • Yaratıcı – eleştirel düşünme ve karar verme kabiliyeti,
  • Liyakati, davranış ve tepkilerinin mesleğe ve takım çalışmasına uygunluğu,
  • Genel kültürü ve ifade kabiliyeti,
  • Teknolojik olanakları kullanma kabiliyeti, yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir.

Başarı, Başarı Sıralaması ve İlanı

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin 1 00 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az 70 (yetmiş) olması şarttır. Sözlü sınav puanı, adayın başarı puanı olarak belirlenecektir.

Puanların eşit olması halinde, aynı puanı alan adaylardan sırasıyla; a) Daha üst öğrenimi bitirmiş olana, b) Yabancı dil (İngilizce) puanı daha yüksek miktarda olana, öncelik tanınacaktır.

Kadro sayısından daha fazla aday başarılı olduğu takdirde en fazla 50 aday yedek olarak belirlenecektir. Sınavı asıl ve yedek olarak kazanan adaylar, Bakanlık internet sitesinde (www.maliye.gov.tr) ilan edilecektir.

Atama Usul ve Esasları

Sınav neticesinde başarı sırasının ilk 250 sırasında bulunan adaylar, Maliye Uzmanlığına naklen atanır ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığında görevlendirilir. Sınavda yetmiş ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

Sınavda başarılı olan adaylardan, atama şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenler ile ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulur.

Atamaya esas belgelerini süresi içinde teslim etmeyen yahut atama işlemi yapılmadan önce feragat eden adayların atamaları yapılmaz. Atamaları yapılanlardan kendilerine verilen zaman zarfında vazifeye başlamayanların atamaları iptal edilir.Üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralarda sayılanlar ile ataması yapılıp vazifeye başladıktan sonra çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanların yerine, 31.12.2018 tarihini geçmemek kaydıyla bir sonraki sınava kadar varsa başarı sırasına göre yedek listede bulunan adaylar içinden atama yapılabilir.

Bu makalemizde MASAK aracılığıyla gerçekleştirilecek olan 250 maliye uzmanı alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara MASAK iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER MASAK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, masak hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan masak açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu