Başvurular

Kuveyt iş ilanları ve iş başvurusu 2022

Kuveyt iş ilanları ve iş başvurusu 2022, iş başvuru bölümüzde Kuveyt iş ilanları ve iş başvurusu ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Kuveyt iş ilanları ve iş başvurusu başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kuveyt iş ilanları ve iş başvurusu

Kuveyt veya resmi adı ile Kuveyt Cumhuriyeti, Arap Yarımadası’nda yer almakta olan bir ülkedir. Yaklaşık 5 milyon nüfusa sahip olan Kuveyt, 1961 senesinde Birleşik Krallık’tan ayrılarak tam bağımsız bir ülke olmuştur. 17 bin 818 metrekare ile dünya çapında en ufak yüz ölçümüne sahip ülkelerden biri olma özelliğini taşır. Lakin buna karşın zeytin petrol ve doğalgaz yatakları aracılığıyla bi hayli sağlam bir ekonomiye sahiptir. Bunun bunun yanında Gayri safi yurt içi hasılaya göre dünya çapındaki en zengin yedinci ülke konumundadır. Ülkede refah düzeysi bi hayli yüksektir. Tüm bundan dolayırden dolayı çok sayıda kişi Kuveyt’te yaşamak ve çalışmak istemektedir. Kuveyt’te iş arıyorum ve Kuveyt’te çalışmak istiyorum diyen fazla sayıda Türk vatandaşı da nasıl ve nereden iş başvurusunda bulunabileceğini merak etmektedir. Bu makalemizde Kuveyt iş ilanları ve iş başvurusu ile ilgili merak ettiğiniz tüm ayrıntıları sizlerle paylaştık.

  • Kuveyt İş İlanları 2022
  • Kuveyt’te Nasıl İş Bulunur, İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • Kuveyt’te Çalışan, İş Yapan Türk Firmaları Hangileridir?
  • Kuveyt’te İşçi – Personel Maaşları Ne Kadardır?

Kuveyt İş İlanları 2022

Kuveyt, yurt dışında çalışmak için Türklerin en fazla tercih ettikleri ülkelerin başında gelmektedir. Burada hali hazırda çok sayıda farklı mesleklerde çalışan 10 bini aşkın Türk bulunmaktadır. Ülkede Arapça’nın yanında sıklıkla İngilizce’nin de konuşulması, Türkleri sevmeleri ve iş kapılarının açık olması ile iş olanakları ve iş fırsatları yönünden zengin bir ülke olması çok sayıda vatandaşımızı Kuveyt’te nasıl iş bulurum şeklinde araştırmaya itmektedir. Nasıl iş başvurusu yapabileceğinizden bahsetmeden önce hangi işlerde personel açığı fazla bunlardan söz etmek gerek.

Kuvet’ye ne iş yapabilirim diyorsanız iş olanakları bi hayli yüksektir. Özellikle; şoför, makine mühendisi, elektrik mühendisi, inşaat mühendisi, mimar, fırıncı, garson, berber, kuaför, kasap, iş makineleri operatörü, elektrikçi, kaynakçı, biyolog, ebe, hemşire, öğretmen, diş hekimi, doktor, sağlıkçı, tesisatçı, vasıfsız işçi gibi çok sayıda kadro ve pozisyonda personel açığı bulunmaktadır. Havayolları, hastane, otel, restoran, mobilya, inşaat gibi sektörde iş fırsatları yüksektir. Kuveyt’te iş bulmak için ne yapmalıyım diyorsanız yazımız devamındaki adımları uygulayarak sizler de bu ülkede çalışma olanağı elde edebilirsiniz.

Kuveyt’te Nasıl İş Bulunur, İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kuveyt iş olanakları

Kuveyt iş olanakları

Kuveyt git gide artan bir ekonomik değerdir. Yüksek gökdelenleri, lüks yaşantıları, eşsiz gece eğlencesi ve yüksek maaşları ile yurt dışında çalışmak isteyenlerin tercih ettikleri ülkelerin başında bulunmaktadır. Bundan dolayı de iş yaşamında çalışanların hemen hemen 3’te 2’si yabancıdır. Sizler de bu bireyler içinde olabilirsiniz. Nasıl mı?

Kuveyt’ye iş aramak için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi İŞKUR adresidir. Yanlış duymadınız. Kuveyt’te iş yapan Türk ve yabancı firmalar sürekli olarak İŞKUR üzerinden personel alımı, eleman alımı ve işçi alımı ilanları yayınlayarak ülkemizden işçi götürmektedir. Bu ilanların sayısı bi hayli az olsa da takip etmekte yarar var. Sizler de il ve ilçe müdürlüklerinde yurt dışı için yayınlanmış olan ilanları takip edebilirsiniz.

Kuveyt’te iş bulmak için en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi şüphesiz Kuveyt iş arama siteleri yani iş bulma siteleri ile iş başvurusu gerçekleştirmektedir. https://www.naukrigulf.com/jobs-in-kuwait, https://www.bayt.com/en/kuwait/jobs/ ve https://www.gulftalent.com/kuwait/jobs bu alanda en sık kullanılan iş arama siteleridir. Üstelik bu siteler İngilizce’dir ve bu sayede rahatlıkla başvurularınızı yapabilirsiniz.

Kuveyt’te nasıl çalışabilirim diyenlerin en sık başvurduğu yöntem ise şüphesiz burada faaliyet gösteren ve iş yapan Türk firmalarına doğrudan insan kaynakları üzerinden ve iş başvuru formu ile başvurularını gerçekleştirmektedir.

Kuveyt’te Çalışan, İş Yapan Türk Firmaları Hangileridir?

Kuveytte çalışmak

Kuveytte çalışmak

Kuveyt’te; El Ahmedi, El Asime, El Cehra, El Fervaniye, Havalli ve Mübarek El Kebir gibi valiliklerde faaliyet gösteren ve ülkemizden sürekli olarak personel alımı, eleman alımı ve işçi alımı yapan çok sayıda Türk firmalar bulunmaktadır.

  • Penti
  • Köfteci Yusuf
  • Enka İnşaat
  • Kolin İnşaat
  • Limak İnşaat
  • Cengiz İnşaat

Sitemiz devlette.com üzerinde yayına giren ve Kuveyt’te bulunan firmaların isimlerini yukarıda paylaştık. Bu ilanlara yenileri eklendikçe listeyi de güncelliyor bulunacağız. Peki burada çalışanların maaşları ne kadar?

Kuveyt’te İşçi – Personel Maaşları Ne Kadardır?

Kuveytte nasıl iş bulunur?

Kuveytte nasıl iş bulunur?

Kuveyt’te resmi para birimi Dinar’dır. Günümüzde 1 Dinar 20 TL’yi aşkın bir ücrete denk gelmektedir. Ülkede asgari ücret uygulaması bulunsa da bu genelde pek uygulanmaz. Burada çalışan mavi yaka ve beyaz yaka işçiler genelde en düşük 400 – 500 Dinar maaş almaktadır. Lakin bu hemen hemen maaşlar deneyim yılı ve mesleğe göre çok daha yüksek sayılara çıkabilmektedir.

Kuveyt ile ilgili iş ilanları ve iş başvurusu gibi konularda bilgiler verdik. Bunlara ek olarak burada yaşamak ile ilgili bazı bilgiler de paylaşmak gerekiyor. Misal verilecek olursa burada hiçbir kadının peçesiz dolaşamayacağı algısı yanlıştır. Burada yaşamakta olan yabancı kadınlar ülkelerinde olduğu gibi başı açık dolaşabilmektedirler. Yine de kadınlara en az değerin gösterildiği ve kadın haklarının minimum düzeyde olduğu bir ülke olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca benzin ve sağlık gibi giderler bi hayli ucuz olmasına karşın, gıda ve konaklama gibi giderler bu ülkede bi hayli fazla tutmaktadır. Kuveyt’te çalışmak isteyenlerin ilk kez burada yaşayanlar ile ilgili geniş bir şekildeca araştırma yapmaları faydalarına olacaktır.


DİĞER KUVEYT HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, kuveyt hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan kuveyt açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu