Başvurular

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021, başvurular bölümümüzde Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021

Kadın girişimcilere destek veren kurum ve kuruluşlar, kadın girişimcilere Devlet desteği 2021, Kadın girişimci desteği 2021 Halkbank, kadına destek veren markalar, Halkbank kadın girişimci Kredisi 2021, Kadın girişimci hibe 2021, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimcilere kredi, KOSGEB kadın Girişimci Desteği 2021, Kadınlara destek veren markalar gibi konuların tümüne makalemizde varabilirsiniz.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021

Son 5 yılda kadın girişimcilere devlet desteği olarak yalnızca KOSGEB aracılığıyla sağlanan 1 milyar TL destek 2021 senesinde hibe ile kendi işini kurmak isteyen ev hanımları, KOSGEB ve mikro kredi ile hayallerini gerçekleştirme fırsatı buluyor. Ayrıca bazı vakıflar, kadın girişimcileri iş yaşamına sokmak için faizsiz kredi yahut geri ödemesiz hibe şeklinde de destek sağlamaktadır.

Tüm bunlara ek olarak, bir çok banka mevcut işlerini büyütmek yahut kendi işini sıfırdan kurmak maksadıyla uzun vadeli, düşük faizli işletme kredileri de sağlamaktadır. Kadın girişimcilere destek veren kurum ve kuruluşlar;

  1. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği
  2. Kadın Girişimci Desteği KGF
  3. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 
  4. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu
  5. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı
  6. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı
  7. Kadın Girişimciler Derneği

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 2021

Kendi işini kurmak isteyen ve bankadan kredi alamayan kadın girişimcilere finansal hizmet veren bir kurum olarak karşımıza Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çıkıyor. Tek şart 5 kişilik bir ekip oluşturmak ve 3 günlük eğitime katılmak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Girişimcilere Kredi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimcileri kendi işletmelerinin patronları yapmak için faizsiz, uzun vadeli krediler sağlıyor. Sağlanan yardım 15.000 TL ve 8 yıl vadeli olarak geri ödenmelidir.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği 2021

1990 senesinde 3624 sayılı Kanunla oluşturulan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Başkanlığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki girişimci ve KOBİ’leri destekleyen bir kuruluştur. Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamı içinde kadınlara özel bir destek oranı uygulanmaktadır. Yani KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamı içinde mevcut destek miktarına ilave 5.000 lira sağlıyor.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021
Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2021

Ayrıca, geleneksel girişimcilik kapsamı içinde bankalar aracılığıyla sağlanan 60 bin liraya kadar kredi desteği ve KOSGEB aracılığıyla karşılanan 10 puan faiz, kadın girişimcilere 80 bin lira olarak uygulanmaktadır.

Kurum bunun bunun yanında, Destek Programının altı bölümünden birisi olan Nitelikli Çalışan İstihdamı Destek Programı kapsamı içinde mevcut destek oranlarına yahut istihdam edilen kadın miktarlarına % 20 ek destek sağlamaktadır.

BENZER YAZI: Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021

Kadın Girişimci Desteği KGF

Kredi Garanti Fonu (KGF), KOBİ’lere ve KOBİ dışı şirketlere kredi ulaşımi sağlayan bir kuruluştur. Kadın girişimciyseniz ve bir iş düşüncesi temelinde çalışıyorsanız, bu size kullanmak istediğiniz kredileri garanti eder.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yerel bir kuruluştur. Kadın girişimcilere eğitim verir ve girişimci fikirlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Kadın Girişimciler Derneği

Kadınları girişimcilik yoluyla güçlendirmeyi amacında olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER). Kadın girişimcileri güçlendirmek için eğitim, tavsiye ve mentorlük desteği sağlar. 2007’den beri bunun yanı sıra “Türkiye’nin Kadın Girişimcileri Yarışması” düzenleniyor. Yarışmanın amacı, ülkemizdeki kadın girişimci oranının gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranlarına göre artmasını sağlamaktır.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV); Düşük gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine ve yerel kalkınmadaki önderliklerini güçlendirmelerine yardımcı olmak için oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Eğitim, kredi, danışmanlık ve pazarlama desteği sağlamaktadır.

Kadın Girişimcilere Devlet Desteği 2021

Son zamanlarda, kadın girişimcilerin sayısı mühim düzeylere ulaştı. Hem Devlet aracılığıyla sunulan kurslar hem de farklı branşlarda uzmanlaşmış kadın girişimciler ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Oluşturdukları şirketlerle işsizliğin azalmasına da kolaylık sağlayan iş kadınları başarılarını her alanda ispatlıyorlar.

Geçmişte günümüze göre uygulanan pozitif ayrımcılık politikaları aracılığıyla kadınların işe alımı ve işgücüne katkısı artmaya sürdürmekte. Girişimcilikte olduğunu söyleyen kadınlar aldığı eğitim ve maddi destekle ekonomik güvenlik aşamasından bu yana ekonomimizde söz sahibi olmak için emin adımlarla ilerliyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu