Başvurular

İŞKUR’da 57 bin açık iş ilanı bulunuyor! İŞKUR’a kayıt nasıl olunur? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR’da 57 bin açık iş ilanı yer alıyor! İŞKUR’a kayıt nasıl olunur? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?, iş başvuruları bölümünde İŞKUR’da 57 bin açık iş ilanı yer alıyor! İŞKUR’a kayıt nasıl olunur? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. İŞKUR’da 57 bin açık iş ilanı yer alıyor! İŞKUR’a kayıt nasıl olunur? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

İŞKUR’da 57 bin açık iş ilanı yer alıyor! İŞKUR’a kayıt nasıl olunur? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

Corona virüsü salgını ardından iş arayan vatandaşlar internet sayfalarındaki iş ilanlarını inceliyorlar. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 57 bin açık iş ilanı yer alıyor. Peki, İŞKUR’a nasıl kayıt yapılır?

2020 yılı içinde iş sahibi olmak isteyen vatandaşları neşelendirecek olan haber İŞKUR’dan geldi. İŞKUR’da şuan 57 bin açık iş yer alıyor. İŞKUR resmi sitesinde en fazla iş aranan kadro ise 12 bin 531 kişi ile beden işçisi olduğu görüldü.

İŞKUR’da en fazla aranan meslekler

1.122 temizlik görevlisi,
1.095 makineci (dikiş)
1.042 gazaltı kaynakçısı
919 satış danışmanı
872 ön muhasebeci

Kayıt

İŞKUR’un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir.

İŞKUR’a nasıl kayıt yapılır?

14 yaşından büyük olanlar İŞKUR’a kayıt yaptırabilirler.

Vatandaşların başvuru için https://esube.iskur.gov.tr/ linkini tıklaması gerekir.

Ardından açılan sayfadan “Üye Ol” butonuna tıklanır

Üyelik Sözleşmesini okuduktan sonra “Onaylıyorum” butonuna tıklanır

Kimlik bilgileri eksiksiz olarak girilir ve “Güvenlik Kontrolü” kodunu eklenir. Güvenlik kodunun altında bulunan kutucuğu işaretlenir ve “İleri” butonuna tıklanır

Adres bilgileri ve iletişim bilgileri girilir. İletişim bilgilerinden (telefon numarası yahut e-posta adresi) en az birini “Tercih Ettiğim İletişim Adresi” kutucuğunu işaretleyerek belirlenir. En az 6 karakterden bir araya gelen bir şifre belirlenir. “Güvenlik Sorusu” kısmına ardından hatırlayabileceğiniz bir soru ve hemen altına o sorunun yanıtı yazılır ve “Üyeliği Oluştur ve Devam Et” butonuna tıklanır.

İŞKUR’ a üyelik işlemler, tamamlanmış olacaktır. “Tamam” butonuna tıklanır.

Kişisel Bilgilerin olduğu sayfanın alt tarafında “İş Arama Statüsü” bölümünde “Seçiniz” kutucuğunu tıklayınır ve açılan menüden “Aktif” seçeneğini seçilir. Diğer bilgileri de girdikten sonra “İleri” butonuna tıklanır. Her açılan yeni sayfada detaylarınızi girilir ve ileri butonuna tıklanır. Böylelikle “Özgeçmiş” tamamlamış olacaktır.

Kişisel Bilgiler sol tarafında bir menü bulunmaktadır. Bu menüleri sıra sıra tıklayarak da bilgiler eklenebilir yahut girilmiş bilgiler güncellenebilir.

İŞKUR internet şubesine giriş yaparak kayıt olmak için Tıklayınız

İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır?

İş arayan girişi yaptığınızda “bana uygun işler” bağlantısına tıklayarak eriştiğiniz ekrandan, özgeçmişinizde girmiş olduğunuz bilgilere göre, size uygun olan açık işleri listeleyebilirsiniz.

Açılan sayfada “ara” komutuna tıkladığınızda, size uygun işler sistemden sorgulanmış olacaktır. Çıkan listede, işgücü istemi numarasına tıkladığınızda, işgücü isteminin geniş bir şekilde bilgisine ulaşabileceksiniz.

İşgücü istemini araştırmaya koyuldukten sonra, aynı sayfada “başvur” komutunu tercih ederek iş başvurusu uygulayabilirsiniz. Başvuru tamamlandıktan sonra, işlemin tamamlandığına ilişkin bir mesaj verilir.

Başvurunuzun durumunu takip etmek için ise, “başvurularım” adımını kullanabilirsiniz.

Kayıt Şartları

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

Engelli Kaydı

Engelli; doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal kabiliyetlerini çeşitli derecelerde kaybetmesi sebebiyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada kuvvetlikleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan bireylerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarının engellilik sağlık kurulları aracılığıyla tertip edilen “Ek-1 Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu”, “Ek-2 Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu”, “Ek-3 Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu” ve/yahut “Ek-4 Çocuklar İçin Terör Kaza ve Yaralanma Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelenen kişi olarak tanımlanmaktadır.

İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen bireylerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten bu yana iş arayan kaydı sistem aracılığıyla otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin sürdüğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor ışığında güncellenecektir.

Eski Hükümlü Kaydı

Affa uğramış olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı yahut çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezası alan veya ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden; cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup alakalı mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen bireylerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.

Öncelikli Gönderme Hakkına Sahip Olanların Kayıt İşlemleri

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi isteklerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

Kayıtların Geçerlilik Süresi ve İşlemden Kaldırılması

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden bu yana on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak “İş Arama/Kayıt Durumu” menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler yahut İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden bu yana aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen yahut diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan aracılığıyla güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu