Başvurular

Hakkari Valiliği 224 Bekçi Alımı İlanı Detayları 2022

Hakkari Valiliği 224 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları 2022, iş başvuru bölümüzde Hakkari Valiliği 224 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Hakkari Valiliği 224 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Hakkari Valiliği 224 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları

  • Hakkari Valiliği 224 Bekçi Alımı İlanı 2016
  • Hakkari Valiliği Bekçi Alımı İlanı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Hakkari Valiliği Bekçi Alımı İlanı Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • Bekçi Alımı Başvurusu Sırasında Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Hakkari ve İlçelerinde Yapılacak Olan Bekçi Alımı İçin Sözlü ve Yazılı Sınav Tarihleri

Hakkari Valiliği 224 Bekçi Alımı İlanı 2016

Daha önce BURADA bulunan haberimizin detay kısmında 2.234 bekçi alımı yapılacağı bilgisini okurlarımıza sunmuştuk ve ilanın yakın günlerde yayımlanacağını açıklamıştık. Nihayet beklenen açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı yapmış olduğu bilgilendirmede Hakkari ili ve ilçelerinde toplamda 224 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapıldığını altını çizerek başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler sundu. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü merkez birimlerine 55 bekçi alımı, Yüksekova ilçe emniyet müdürlüğü birimlerine 125 bekçi alımı, Şemdinli ilçe emniyet müdürlüğü birimlerine 31 bekçi alımı ve sonra olarak da Çukurca ilçe emniyet müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 13 bekçi alımı gerçekleştirileceği yani Hakkari ili ve ilçeleri için toplamda 224 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı altı çizildi. Hakkari bekçi alımı başvuru şartları neler, Hakkari bekçi alımı için nereye nasıl başvuru yapılacak, başvuru tarihleri ve son başvuru tarihi ne tüm detaylar haberimizin devamında.

Hakkari Valiliği Bekçi Alımı İlanı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • İlkokulu bitirmiş olmak,
  • Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından yukan olmamak (30 yaşından yukarı olmamak kaydı asıl aday listesine girmiş olan istekliler için bekçiliğe giriş sınavı için Dilekçenin Emniyet Müdürlüğüne verildiği tarih; yedek aday listesine giren istekliler için adaylığa tayin tarihi göz önüne alınarak hesaplanır.)
  • Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık yahut engeli bulunmadığı sağlık kurulu aracılığıyla verilmiş raporlarla tevsik edilmiş olmak,
  • Ağır hapis yahut 6 aydan fazla hapis yahuthut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas yahut yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunun 48’nci maddesindeki şartlan taşımak,
  • Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak.
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartlan Yönetmeliğinin 24. Maddesi gereğince Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak atanacak bireylerde Polis memurlarında aranan sağlık şartlan aranacaktır.

Yukarıda Hakkari Valiliği’nce verilen bekçi alımı ilanına başvuruda bulunmak için adayların taşıması gereken şartlar bulunmaktadır. Başvuru aşamalarının herhangi birisinde bu başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan adayların işlemleri anında iptal edilecektir.

Hakkari Valiliği Bekçi Alımı İlanı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hakkari Valiliği’nce, Hakkari ilinde yapılacak olan bekçi alımı için 6 Nisan 2016 ile 25 Nisan 2016 tarihleri içinde bizzat Hakkari Emniyet Müdürlüğüne bekçi alımı için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Yüksekova beldesinde sokağa çıkma yasağı bulunmasından dolayı bekçi alımı başvurusu yapmak isteyen adaylar yine aynı tarihler içinde Hakkari Emniyet Müdürlüğüne yapacaklardır.

Şemdinli İlçesinde çarşı ve mahalle bekçisi olmak için başvuruda bulunmak isteyen adaylar yine aynı tarihler Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Çukurca beldesinde bekçi olmak için başvuruda bulunmak isteyen adaylar ise Çukarca ilçe emniyet müdürlüğüne bizzat başvuruda bulunarak başvurularını gerçekleştireceklerdir.

Bekçi Alımı Başvurusu Sırasında Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?

Adaylar bekçi alımı başvurusu sırasında doğabilecek olan tüm masraflardan sorumlu olduklarını ve bu masraflar için herhangi bir hak talep edemeyeceklerini bir beyan ile belirtmek mecburiyetindedirler. Bekçi alımı başvurusu sırasında ise adaylardan aşağıdaki belgeler talep edilir.

  1. T.C. kimlik numarası beyanı,
  2. Okul diploma yahut tasdiknamesi aslı yahut kurumca tasdikli örneği,
  3. Askerlik durum beyanı,
  4. 4 ,5×6 ölçülerinde 6 adet fotoğraf, (son altı ay içinde çekilmiş olacak)
  5. Adli sicil beyanı,
  6. Gerekmesi halinde lisede hazırlık okuduğuna dair beyanı

Hakkari ve İlçelerinde Yapılacak Olan Bekçi Alımı İçin Sözlü ve Yazılı Sınav Tarihleri

Adaylar kendilerinden talep edilen başvuru belgeleri ile birlikte 25 Nisan 2016 tarihine kadar alakalı birimlere başvurularını iletmeleri gerekmektedir.

  • 05.05.2016 tarihinde müracaat sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınava girmeye hak kazananlara sınav giriş belgelerinin verilmesi (Başvuran adaylar sonuçlan bizzat Emniyet Müdürlüğüne gelerek öğreneceklerdir.)
  • 07.05.2016 tarihinde Hakkari Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonunda sözlü sınavın yapılması.
  • 09.05.2016 tarihinde Hakkari Valiliği resmi internet sitesinden sözlü sınav sonuçlannın ilanı.
  • 11.05.2016 sözlü sınavda başanlı olan adaylann yazılı sınava tabi tutulması.
  • 11.05.2016 tarihinde Hakkari Valiliği resmi internet sitesinden yazılı sınav sonuçlarının ilanı.
  • 12-13.05.2016 tarihleri içinde yazılı sınav sonuçlarına itiraz.
  • 16-17.05.2016 tarihleri arası yapılan itirazların değerlendirilmesi.

Hakkari Valiliği ve ilçelerinde ( Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ) gerçekleştirilecek olan bekçi alımı ile alakalı araştırılan başvuru tarihleri, başvuru şartları ve başvuru formu gibi ayrıntıları paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilir ve bekçi alımı ile alakalı tüm gelişmeleri sosyal ağlardan www.devlette.com adresini takip ederek haberdar olabilirsiniz.


DİĞER BEKÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, bekçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan bekçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu