İnternet

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021, başvurular bölümümüzde Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021

Güzellik uzmanı ve estetisyen nasıl olunur, uzman estetisyen nedir, Güzellik uzmanı maaşı, Estetisyen ne mezunu, Estetisyen ve güzellik uzmanı içindeki fark, Estetisyen nasıl olunur, Güzellik uzmanı neler yapar, Güzellik uzmanı eğitmeni nasıl olunur, Güzellik uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı, Güzellik uzmanı sertifikası gibi inceleme yapan bireyler makalemizden gerekli tüm bilgileri alabilirler.

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur?

MEB onaylı kurslar;

Güzellik uzmanı olmak için güzellik dersleri, bireylerin ilk yapması gereken prosedürlerden biridir. Günümüzde güzellik uzmanlık kursları Milli Eğitim Bakanlığı yani MEB aracılığıyla düzenlenmektedir. Buradan mezun olanlar gerekli güzellik salonlarında yahut herhangi bir güzellik bakım merkezi ve kozmetik mağazasında onaylı sertifikaları ile çalışabilirler.

Güzellik uzmanlığı kursları da bireylerin bu etapta bir mesleği uygulamalarına yardımcı olmaktadır. Kolay ve uygulamalı olarak alınabilen bu tür güzellik uzmanlık kursları, yılın belirli dönemlerinde açıktır ve bireylerin ilgi duydukları alanda bir mesleği uygulamalarına yardımcı olunmaktadır.

Meslek okulları yardımcı olabilir;

Güzellik uzmanı olmak için göz önünde bulundurulması gereken bir diğer durum da meslek okullarıdır. İleride güzellik uzmanı olmak ve güzellik merkezlerinde çalışmak isteyenler adına Anadolu meslek liseleri ve kolejleri var. Bu noktada bireyler hem özünden uzmanlık eğitimi alabilir hem de profesyonel bir biçimde bireylere hizmet edebilirler.

İşkur Güzellik Uzmanlık Kursları, meslek liseleri gibi güzellik ve bakım eğitimi almak isteyenlere ücretsiz yahut düşük maliyetli hizmet sunan kurumlar içinde yer alıyor. Bu tür ürünlere ilgi duyan yahut güzellik alanında kendini geliştirmek isteyen bireylerin kulaktan dolma yahut kötü deneyimlerden fazla uzman bireylerden eğitim alması daha faydalıdır.

Uzman Estetisyen Nedir?

Güzellik merkezlerinde cilt analizi ve bakımı, profesyonel makyaj, epilasyon, çeşitli vücut işlemlerini yapan ve bu süreçlerde kozmetik bilimi ve teknolojisini tercih ederek profesyonel hizmet veren kişidir. Güzellik ve cilt bakımı ürünlerinin günümüz sosyal hesaplarındaki popülaritesi ile güzellik uzmanlığı da popüler duruma geldi. Bu noktada bireyler özellikle kadınlar kozmetiklere olan ilgileri ve güzelliğe olan ilgileri sebebiyle güzellik uzmanı olma yolunda bazı adımlar atmaktadır.

Makyajdan anlayan, makyaj yapabilen yahut cilt bakımı yapabilen her kişi güzellik uzmanı olamaz. Güzellik uzmanı olmanın gereklilikleri içinde devlet aracılığıyla onaylanmış bir kursa katılmak yahut güzellik okullarından mezun olmak yer alır. Olası bir aksilik durumunda bireyler uyguladıkları yanlış cilt bakımı ve makyaj ürünleri ile üyelerinin sağlığına zarar verebilmektedir.

Güzellik Uzmanı Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız meslek liselerinin “Kuaförlük ve Cilt Bakımı” bölümlerinden mezun olmak yahut Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kursların “Güzellik Uzmanlığı” sertifika programlarını tamamlamak yeterli olmaktadır.

Ayrıca belirli özel kuruluşlar aracılığıyla tertip edilen “Güzellik Uzmanlığı” kursuna katılarak uzmanlaşabilirsiniz. Lisede başladığınız bu eğitime üniversitelerin lisans bölümünde “Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği”nde kendinizi geliştirerek devam edebilirsiniz.

Güzellik Uzmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Güzellik uzmanlığı sertifikası alabilmek için ilk kez bu hususta eğitim alması ve ardından bu eğitimin başarıyla tamamlanması gerekir. Bu hususta eğitim veren kurum ve kuruluşlardan yukarıda da bahsettik. Bunlar; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı güzellik kurslarından yahut bu alanda eğitim veren okullardan mezun olmak gerekmektedir.

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021
Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Estetisyen Maaşları 2021

Güzellik Uzmanı Kursları Ne Kadar Sürer?

Güzellik uzmanlığı kurs programının süresi 826 saat 4. düzeydir. Bu süreyi ay olarak hesapladığımızda hemen hemen 6-7 ay sürmektedir.

Güzellik Uzmanının Görevleri Nelerdir?

  1. Güzellik uzmanı, cildin analizini yapar ve cilt tipine karar verir. Bunun akabinde gerekli cilt işlemlerini (peeling, maske gibi) uygular.
  2. Yüz tipine ve birinin isteğine bağlı olarak profesyonel makyaj yapar.
  3. Müşteriye işlem yapmadan önce onun isteğine göre gereksinimlerini belirler.
  4. Deneyimli güzellik uzman kişilerı yüze ve vücuda masaj yapar.
  5. Epilasyon işlemiyle istenmeyen tüylerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  6. Çeşitli zayıflama ekipmanlarını birinin ihtiyacına göre uygular.
  7. Manikür ve pedikür işlemlerini hijyenik biçimde gerçekleştirir.
  8. Cilt tipine karar verdikten sonra çeşitli maskeler uygular, kırışıklık/çatlak azaltan bazı işlemleri gerçekleştirir.

BENZER YAZI: Trendyoldan Nasıl Para Kazanılır? 2021 (Yeni Yöntemler)

Estetisyenlik Kurslarında Neler Öğrenilir?

  1. Hijyen
  2. Kozmetoloji
  3. Müşteri İlişkileri
  4. Kozmetiğin Tarihçesi
  5. Depilasyon
  6. El–Ayak Bakımı
  7. Salon Açma ve İşletmede Danışmanlık
  8. Anatomi–Fizyoloji
  9. Deri Bilimi
  10. Parafin Bakımı
  11. Kimyasal Peeling
  12. Sağlıklı Beslenme ve Diyet
  13. Satış Teknikleri
  14. Akneli Cilt Bakımları
  15. Leke Tedavileri
  16. Bitkisel Kök Hücre Bakımları
  17. AHA ve Çeşitleri
  18. Temel Makyaj
  19. Epilasyon
  20. Vücut Bakımları
  21. Bölgesel İncelme
  22. Klasik Masaj
  23. Lenf Drenaj Masajı
  24. Aromaterapi ve Selülit
  25. Selülit Masajı
  26. Kirpik Perması ve Kaş Kirpik Boyama
  27. Cilt Analizi ve Cilt Tipleri
  28. Cilt Hastalıkları
  29. Ürün İçerikleri ve Etken Maddeler
  30. Mesleki İngilizce
  31. Tıbbi ve Kozmetik Terimler
  32. Cilt Bakımı
  33. Kür Bakımları

Kurs Bittikten Sonra Nerelerde Çalışabilirim?

Güzellik uzmanı ve estetisyenlik kurslarının bitmesini ardından en araştırılan konuların başında Kurs bittikten sonra nerelerde çalışabilirim? sorusu gelmektedir.

Güzellik uzmanlığı kursunu tamamlandıktan sonra resmi bir belgesi olan bireyler, hastanelerde ve özel kliniklerde alanında uzman doktorla birlikte çalışabilir. Bunun dışında estetisten ve güzellik uzman kişilerı kendi işyerlerini de açabilmektedirler. Kurs bittikten sonra nerelerde çalışabilirim?

  • SPA merkezlerinde,
  • Güzellik merkezlerinde,
  • Otellerde,
  • Manken ajanslarında,
  • Kozmetik şirketlerde,
  • Bay ve bayan kuaförlerinde,
  • Sinema ve televizyon alanlarında,
  • Meslek eğitim merkezlerinde

Tüm bunlarında yanında cilt sağlığı ve bakım hizmetlerinde eğitmen olarak da çalışabilirsiniz. Ayrıca kursiyerler uzmanlaşmak istedikleri bölümlerden becerilerine göre eğitim alabilirler. Bunlar profesyonel makyaj, masaj, el-ayak bakımı, kozmetik satışı, kalıcı makyaj, tırnak protezleri, plastik makyajdır.

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Maaşları 2021

Estetisyenlik mesleğini tercih edenler bu mesleği para kazanmanın yanında sevgi ile yapmalıdır. Bu meslekte başarılı olmanın en mühim şartlarından bir diğeride bu mesleği sevmektir. Bu meslekte insan psikolojisi çok mühim hale geliyor. İyi bir estetisyen insanları anlamalıdır. Bu meslekten fazla para kazanmanın yollarından bir diğeride insanlarla iyi ilişkiler sürdürmektir.

Genelde özel sektörde çalışan güzellik uzman kişilerı, kendi güzellik merkezlerini açmanın bunun yanında başka bir merkezde de çalışabilirler. Lakin bunun için MEB aracılığıyla onaylanmış bir güzellik uzmanlığı kursu lisansına sahip olmak gerekmektedir. Özellikle son haftalarda mesleğe olan ilginin çoğalmasıylabirlikte en fazla araştırılan sorulardan bir diğeride alınan maaş sorusudur. Bu noktada bir güzellik uzmanı maaşları 4.000 TL ve 5.000 TL civarlarında olduğunu aktarabiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu