Başvurular

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda memur alımı yapacağını açıkladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilan kapsamı içinde gümrük ve ticaret uzman yardımcısı alımı yapacaktır. Adaylar ilana 12 Mart 2018 ile 23 Mart 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı İlanı 2018
  • Başvuru şartları nelerdir?
  • Sınav Konuları Nelerdir?
  • Değerlendirme yöntemi
  • Sınav başvuru tarihi ve şekli
  • Sınav giriş belgeleri
  • Sınav tarihi ve yeri
  • Diğer Hususlar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı İlanı 2018

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8 inci ve 9 uncu derecelerde görevlendirilmek üzere; Gümrük birimi için 9, Ticaret birimi için 9, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı için 2 olmak üzere toplam 20 Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır. Her bölüm için KPSS puanı başarı sırasına göre 10 katı kadar aday yazılı sınava çağrılacaktır. Adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacaktır.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı yapılacaktır.

Sıra No Bölüm Birim Kontenjan Sayısı KPSS Puan Türü
1 Hukuk Gümrük Birimleri 3 KPSSP4
2 İktisat Gümrük Birimleri 4 KPSSP14
3 İstatistik Gümrük Birimleri 1 KPSSP12
4 Uluslararası Ticaret ve Lojistik Gümrük Birimleri 1 KPSSP18
5 Hukuk Ticaret Birimleri 3 KPSSP4
6 İktisat Ticaret Birimleri 1 KPSSP14
7 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ticaret Birimleri 1 KPSSP29
8 İstatistik Ticaret Birimleri 1 KPSSP12
9 Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ticaret Birimleri 1 KPSSP18
10 Bilgisayar Mühendisi Ticaret Birimleri 1 KPSSP3
11 Elektrik ve Elektronik Mühendisi Ticaret Birimleri 1 KPSSP3
12 Bilgisayar Mühendisi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 2 KPSSP3
TOPLAM 20

Başvuru şartları nelerdir?

Sınava katılacak adaylarda aranılan şartlar:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,
  • En az 4 yıllık lisans eğitimi veren Üniversitelerin tabloda gösterilen bölümlerinden yahut bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurtiçi yahut yurtdışındaki yükseköğretim bölümlerinden mezun olmak, (Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK aracılığıyla onaylanmış denklik belgelerini jpeg formatında taratarak müracaatları sırasında kurumsal internet sitesinden ulaşacakları iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)
  • ÖSYM aracılığıyla 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, tabloda gösterilen alakalı KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,
  • Son başvuru tarihinden geçerli olmak kaydıyla, Almanca, Fransızca yahut İngilizce dillerinin birinden YDS’den en az (C) düzeysinde belgeye yahut dil yeterliliği yönünden buna denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1983 ve ardından doğanlar başvurabilecektir.)
  • Erkek adayların askerliğini yapmış, erteletmiş olmak yahut askerlikle ilişiği bulunmamak.

Sınav Konuları Nelerdir?

Yazılı Sınav Konuları:

  • Adayın mezun olduğu bölüme ilişkin alan bilgisi (Hukuk, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İstatistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Bilgisayar Mühendisi, Elektrik ve Elektronik Mühendisi)
  • Yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca)

Alan bilgisi bölümünün ağırlık puanı %65, Yabancı dil bölümünün ağırlık puanı %35’tir.

Sözlü Sınav Konuları:

Sözlü sınav, adayların;

  • Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
  • Genel yetenek ve genel kültürü,
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

Adaylar, Sınav Kurulu aracılığıyla (a) bendi için elli (50) puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar (10) puan üzerinden değerlendirilir.

Değerlendirme yöntemi

Yazılı sınav notu, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için, her bölümden 60 tam puandan az almamak şartıyla iki bölümün ağırlıklı hemen hemensının en az 70 tam puan olması gerekir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için yüz tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Giriş sınavında başarılı olanların yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik hemen hemensı başarı sırasını oluşturur.

Sınav başvuru tarihi ve şekli

Sınav başvuruları 12.03.2018-23.03.2018 tarihleri içinde Bakanlığımız kurumsal internet sitesinden (www.gtb.gov.tr) gerçekleştirilecek olup, adaylar gümrük, ticaret veya Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir.

Sınav giriş belgeleri

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınav giriş belgelerini 16.04.2018-20.04.2018 tarihleri içinde Personel Dairesi Başkanlığı’ndan yahut sınav sabahı sınav yerinden elden alacaklardır.

Sınav tarihi ve yeri

Yazılı sınav 21.04.2018 tarihinde Ankara’da yapılacak olup, sınav yeri ve saati adayların sınav giriş belgelerinde belirtilecektir. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport) olması gerekmektedir.

Diğer Hususlar

Giriş sınavını kazananlardan, sınav başvurusunu gerçeğe aykırı yaptıkları tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir. Bu bireyler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulur. Böylelikle Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, durumları çalıştıkları kurumlara bildirilir.

Bu makalemizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan memur alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, tarihleri ve şartları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler sunduk. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER MEMUR ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, memur alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan memur alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu