İnternet

GG Ne Demek? 2021

GG Ne Demek?, bilgi sitemizde GG Ne Demek? başlığı altında bilgi paylaştık. GG Ne Demek? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

GG Ne Demek?

gg nedir

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza gg ne demek sualinin yanıtını bulmaya çalışacağız. Ayrıca lol gg ne demek ve gg wp ne olduğundan söz edeceğiz.

GG Nedir?

Bilgisayar oyunlarında, bazı oyun kaideleri veya oyuncular içindeki oyun ile alakalı konuşmalarda, terimler kısaltma olarak kullanılmaktadır. Kullanılan kısaltmalar daha çok İngilizce sözcüklerin kısaltmalarıdır. En çok kullanılanlardan birisi GG kısaltmasıdır. Gg ne demek lol gibi oyunlar için “Good Game” yani iyi oyun anlamında kullanılmaktadır. Oyunu oynadıktan sonra, dostlarına çok iyi oyundu demek yerine GG demek, centilmen bir hareket olarak görülmektedir. Bu tür terim ve kısaltmalar daha çok online oyunların chat bölümlerinde yapılan sohbetlerde kullanılmaktadır. Günlük hayatta fazla kullanılmamaktadır.

WP Ne Demek

Online oyunlarda kullanılana GG kısaltmasından sonra WP en fazla kullanılanlardan biri olma özelliğini taşır. Gg wp ne demek GG iyi oyun demek olurken, WP “Wald Playin” sözcüklerinin kısaltmasıdır. Wald Playin, Türkçe karşılığı, iyi oynadın anlamındadır. Yani oyuncular, oyunu iyi oynadın demek yerine wp yazarak bunu iletebiliyorlar. Karşılıklı oyun oynayan rakipler, bunun yanı sıra chat yapabildikleri için centilmenlik olsun diye karşısındakine oyunu iyi oynadın yapacak başka bir şeyin yoktu yerine wp yazabiliyorlar. Online oyunlarda bunlara benzer çok sayıda terim ve kısaltma bulunmaktadır. Sürekli oyun oynayanlar bu terimleri öğrenmekte ve chat görüşmelerinde kullanmaktadır.

GG Ne Zaman Kullanılıyor

Good Game sözcüklerinin kısaltması olarak kullanılan gg online oyunlarda, oyunun iyi olduğunu belirtmek için kullanılmaktadır. Gg ne demek wp gibi terimleri bilen oyuncular, bunları tercih ederek, rakipleri ile centilmenlik ilkeleri içinde görüşmeler yapabiliyorlar. Oyuncular hangi durumlarda, GG kullanıyorlar? Chat yazışmalarında, oyundaki şu aşamalarda kullanıldığı görülmektedir.

  • Oyun biterken
  • Oyunda adam kesince
  • Az canla kaçınca
  • Penta vb. gibi bir şey yapınca
  • Koridorda önde olunca
  • Eşyanı önde bitirince

Oyun içinde bazı değerlendirmeleri yapmak için GG kullanılıyor. İlk başlarda yalnızca yabancı oyuncu sunucularında bu terimler kullanılırken, son haftalarda tüm sunucularda kullanılmaya başlamıştır. Oyun içinde yapılan görüşmelerde, bilinmeyen şeylerin yazılması, karşınızdaki birinin sizi anlamasını zorlaştıracaktır. GG gibi kısaltmalar söylenmek istediğimizi daha iyi ifade etmek için kullanılmaktadır.

GG Kullanımı

Online oyunları oynayanlar, GG ve diğer kısaltmaların ne demek olduğunu öğrenmeye çalışırlar. Öğrenmek isteyenler, köklü geçmişi olan oyunlara bakarak, bunları öğrenebilirler. Oyunları oynarken keyif almak istiyorsanız öğrenmeniz gerekiyor. Online oyun dünyasında oyuncular, oyun oynarken yaptıkları chat görüşmelerinde en fazla kullandıkları ve popüler olan GG, WP, EZ gibi terim ve kısaltmalar hem zaman kaybını önlemiş hem de daha etkili bir tavır sergilemiş olurlar. Oyun oynarken, bu kısaltmaları kullananları karşısındaki rakipleri oyunları daha iyi bildiklerini ve profesyonel olduklarını düşünürler.

Online Oyunlarda Kullanılın Kısaltmalar

Online oyunlarda, GG ve WP den sonra EZ en fazla kullanılan kısaltmalardan biri olma özelliğini taşır. İngilizce Easy kelimesinin yerine kısaltma olarak kullanılır. Türkçe anlamı ise karşısındaki insana, kolaydın, basit anlamında bir söz söylemek istenildiğinde kullanılmaktadır. Online oyunlar, İngilizce olarak hazırlandığı için oyunlarda söylenmek istediğimizin tam ve manalı ifade edilebilmesi için çeşitli terimler kısaltma olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Oyunlarda, karakter hareketleri, oyun malzemesi temini veya yapılacak her türlü hareket için bir terim kullanılmaktadır. Bu terimlerin kısaltmalarını, oyuncular karşılıklı yaptıkları chat görüşme içeriklerinde tercih ederek, daha bi hayli hızlı yazışmayı sağlayabilmektedirler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu