Başvurular

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 personel alımı 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 personel alımı 2022, iş başvuru bölümüzde Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 personel alımı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 personel alımı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 personel alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde çok sayıda personel alımı yapacağını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş ilanı kapsamı içinde toplamda 3 bin 243 personel istihdam edecektir. Yayınlanan ilan kapsamı içinde temizlik görevlisi, cankurtaran, mekaniker, otobüs şoförü, aşçı yardımcısı, elektrik tesisatçısı, güvenlik görevlisi, havuz suyu operatörü, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, garson, resepsiyon görevlisi, soğutma ve iklimlendirme teknisyeni, makine teknikeri, gençlik önderi, muhasebeci gibi çok sayıda kadro ve pozisyon bulunmaktadır. Adaylar ilana 15 Şubat 2019 tarihine kadar iş başvurusu yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamında bulunmaktadır.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 Personel Alımı İlanı 2019
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Kura İşlemleri
  • Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri
  • Sözlü Sınav İşlemleri
  • Sınav Sonuçlarına İtiraz
  • Göreve Başlama İşlemleri
  • Gerçeğe Aykırı Beyan

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 Personel Alımı İlanı 2019

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il müdürlüklerinde (ilçeler dahil) çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu esasları kapsamı ile 09/08/2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ve 19/09/2009 tarihli ve 27354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü yahut Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde ekte bulunan tabloda dağılımı gösterilen Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ile Muhasebeci meslek kolunda daimi süreli işçi ile Temizlik Görevlisi meslek kolunda engelli ve eski hükümlü işçi alınacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Özel kanun yahut diğer mevzuatında bulunan şartları taşımak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/yahut Arşiv Araştırması olumlu yanıtlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli yahut muaf olmak).
  • Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapacaktır.
  • Adayların Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü isteklerinde gösterilen son başvuru tarihi saygınlığıyla gösterilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almaması gerekmektedir.
  •  İşe alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

II. BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

1) Kurumumuz taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere alınacak olan;

a. Gençlik Lideri ve Muhasebeci kadroları için lisans düzeyindeki 2018 KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

b. Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri ve Gençlik Lideri kadroları için ön lisans düzeyindeki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

Şartıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş ilanının 4 (Dört) katı kadar aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

c. Bilgisayar Donanım/Teknolojisi Teknikeri, Makine Teknikeri, Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni kadroları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş rakamının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi neticesinde tespit edilen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

2) Temizlik Görevlisi meslek kolunda tanımlı engelli ve eski hükümlü işçiler için; Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş rakamının 4 (Dört) katı ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi neticesinde tespit edilen 4 (Dört) katı kadar asıl aday sözlü sınava tabi tutulacaktır.

3) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde gösterilen öncelik hakkına elde ederek başvuranların tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş rakamının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

4) Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık sorununin bulunmaması gerekmektedir.

5) Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir.

6) Adaylar, başvurunun son günü saygınlığıyla açıklamamuz ekinde bulunan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen eğitim durumu ve özel şartlara haiz olması gerekmektedir.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 11.02.2019 – 15.02.2019 tarihleri içinde online olarak yapılacaktır.

Kura İşlemleri

1) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla kura çekimi yapılmak üzere gelen listede bulunan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri ardından Bakanlığımız internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri içinden kura ile açık iş rakamının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

2) Kura çekimi neticesinde tespit edilen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri

Sözlü sınav için nihai listede bulunan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ardından ilan edilecek olup, bunun bunun yanında adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru süreci gösterilen internet sitesinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

Sözlü Sınav İşlemleri

Kura çekimi sonrası tespit edilen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edeceklerdir. Evrak İnceleme Komisyonu aracılığıyla teslim edilen belgeler incelendikten sonra tespit edilen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede bulunan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar, sözlü sınavda Genel Kültür (25 Puan), Genel Yetenek (25 Puan) ve Mesleki Bilgi ve Becerilerine ilişkin (50 Puan) konularda sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik hemen hemensı esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Sözlü sınavda adaylar;

  • Genel Kültür ve Genel Yetenek alanında adayların kapalı zarf usulü ile rastgele seçme suretiyle belirleyeceği soruya vereceği yazılı yanıt,
  • Mesleki bilgi, beceri ve görevlerine ilişkin konularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacaktır.

3) Yapılan sözlü sınav neticesinde asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

Adaylar aracılığıyla sonuçlarına ilişkin olarak, sonuçların açıklanmasından bu yana 7 (yedi) iş günü içinde Sınav Kuruluna itiraz yapılabilir. Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaştıktan sonra 10 (on) iş günü içinde Sınav Kurulunca karara bağlanır. Nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. (Evrakını posta yoluyla teslim edecekler için postadan kaynaklanan gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)

Göreve Başlama İşlemleri

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar alakalı il müdürlüklerine istediğimiz belgeleri ardından belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo yahut kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Lakin fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık yahut doğum mazereti sebebiyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını söyleyen askerlik belgesi, doğum raporu yahut hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Güvenlik Soruşturması ve/yahut Arşiv Araştırmasının sonuca varılmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle vazifeye başlamaları sağlanacaktır. Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben vazifeye başlamaları sağlanacaktır. Ataması yapıldığı halde vazifeye başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, gösterilen zaman zarfında belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin yahut başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine, mezkür Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden atama yapılacaktır.

Gerçeğe Aykırı Beyan

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu bireyler ile ilgili Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Ek: Meslek Kollarına Göre Kontenjan Dağılımı (1 Sayfa)

T.C.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI

MESLEK KOLU KONTENJAN DAĞILIMI ……EK-1

MESLEK KOLLARI MESLEK

KODU

ÖĞRENİM

DORUMU

SINAV DURUMU KURA TARİHİ – SAATİ ÖZEL ŞARTLAR Engelli Eski

Hükümlü

Norma 1 TOPLAM
Temizlik Görevlisi 9 1 12.06 En az İlköğretim Kııra – Sözlü Sınav 27 Şubat 20 19 Çarşamba 278 146 306 730
Cankurtaran 5419.01 En az İlköğretim Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 20 19 Çarşamba Türkiye Sualtı Sporları Eetlerasyonııııcn verilmiş en az

Bronz Cankurtaran Belgesi sahibi olmak

165 165
Mekaniker (Pedallı Araçlar) 7234.01 En az İlköğretim Kuru – Sözlü Sınav 27 Şubat 20 19 Çarşamba Türkiye Bisiklet Federnsyonunca verilmiş Teknik Eleman belgesine sahip olmak 16 16
Otobüs Kaptanı (Şoförü) 8331.03 En az. Ortaöğretim (Lise ve Dengi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba D sınıfı ehliyet sahibi olmak, En az SRC 2 ve SRC 4 belgesine sahip olmak 37 37
Aşçı Yardımcısı 5 120.22 En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Aşçılık Yardımcılığı Kalfalık Belgesi ve MRB Onaylı

Hijyen Belgesi sahibi olmak

40 40
Aşçı 5120.10 En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Aşçılık IJsta Öğreticilik Belgesi ve MET) Onaylı Hijyen Belgesi sahibi olmak 30 30
Elektirik Tesisatçısı (Bina) 7411.03 Eıı az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba İlgili alandan ustalık yahut kalfalık belgesi sahibi olmak 73 73
Güvenlik Görevlisi 5414.02 En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Özel GUvenlik Elemanı Sertifikasına Salıip Olmak 465 465
Havuz Suyu Operatörü 9129.03 En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba MEB Onaylı Havuz Suyu Operatörü Sertifikasına Sahip Olmak 33 33
Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı 7126.10 En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 20 19 Çarşamba İlgili alandan ustalık yahut kalfalık belgesi sahibi olmak ve MEB Onaylı Doğatgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi Belgesine sahip olmak 128 128
Garson (Servis Elemanı) 5131.02 En az Ortaöğretim (Meslek Lisesi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Meslek liselerinin alakalı bölümlerinden mezun olmak 18 18
Resepsiyon Görevlisi (ön Büro Elemanı) 4224.03 En az Ortaöğretim (Meslek Lisesi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Meslek liselerinin alakalı bölümlerinden mezun olmak 9 9
Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni 3115.46 En az Ortaöğretim (Meslek Lisesi) Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Meslek liselerinin alakalı bölümlerinden mezun olmak 16 16
Makine Teknikeri 31 15.13 Ön Lisans Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Üniversitelerin Makine – Motor – Mckatronik

Bölümlerinden birinden mezun olmak

31 31
Bilgisayar Donanım t Teknolojisi Teknikeri 3512.09 Ön Lisans Kura – Sözlü Sınav 27 Şubat 2019 Çarşamba Üniversitelerin alakalı bölümlerinden mezun olmak 22 22
Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri 3 142.60 Ön Lisans Sözlü Sınav Üniversitelerin Çim Alan Tesisi ve Yönetimi programından 6 6
Gençlik Lideri 3339.1 7 Ön Usan s Sözlü Sınav Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Onaylı Gençlik Liderliği Belgesine Sahip Olmak 404 404
Gençlik Lideri 3339.17 Lisan. Sözlü Sınav Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Onaylı Gençlik Liderliği Belgesine Sahip Olmak 951 951
Muhasebeci 24 1 1.09 Lisans Sözlü Sınav İktisat. İşletme. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden ınczuıı olmak 69 69
TOPLAM 278 146 2.819 3.243

Bu makalemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla yayına girecek olan personel alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurumca yayına giren ilanlara Gençlik ve Spor Bakanlığı iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu