Bilgi Arşivi

Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021

Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021, başvurular bölümümüzde Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021

Faizsiz esnaf kredisi veren 5 banka, faizsiz esnaf kredisi veren bankalar, Borcu olan esnafa kredi müjdesi, Halkbank faizsiz kredi nakit başvurusu, Esnafa faizsiz kredi 2021, Ziraat Bankası esnaf kredisi, Halkbank faizsiz esnaf kredisi, KOSGEB faizsiz kredi, Halkbank esnaf kredisi Son dakika, Halk Bankası esnaf kredisi, esnafa kredi veren bankalar 2021 gibi konular ile ilgili tüm bilgilere makalemizden varabilirsiniz.

Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka 2021

Birçok esnaf, esnaf kredileri ve KOBİ kredileri adı altında finansal kaynaklar yönünden desteklenmektedir. Esnaflara sıfır faizli veya düşük faiz oranlarıyla kredi veren bankaların bunun yanında faizsiz hizmet sunan bankalar da bulunmaktadır. Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza faizsiz esnaf kredisi veren bankaları söz edeceğiz.

Esnaf kredisi, bankaların üye işyeri üyelerinin finansal gereksinimlerini karşılamak için sunulan kredi çeşitlerinden biridir. Diğer adı KOBİ kredisi olmaktadır. Bu banka kredileri ile işyerlerinizle alakalı açılış ve gerekli harcamaları karşılamak için gerekli nakdi karşılayabilirsiniz. Lakin, bu kredilere hak kazanmak için kanunda gösterilen KOBİ tanımına uymanız gerekir. İşletmeniz bu tanıma uymuyorsa gereksinimleriniz için bankalara başvurabilirsiniz. Tüketici kredisi yönteminde size yol göstereceklar.

11828 sayılı Resmi Gazete’de KOBİ’lerin tanımı, nitelik ve sınıflandırılmasına ilişkin yönetmelik ile değiştirilen KOBİ tanımı aşağıdaki tabloda ifade edilmektedir.

Belirlenen Kriter Mikro Ölçekli Küçük Ölçekli Orta Ölçekli
Çalışan Sayısı ‹ 10 ​ ‹ 50 ​ ‹ 250​
Satıştan Elde Edilen Yıllık Hasılat ≤ 3 Milyon TL ​ ≤ 25 Milyon TL ​ ≤ 125 Milyon TL​
Mali Bilançonun Yıllık Toplamı ≤ 3 Milyon TL ​ ≤ 25 Milyon TL ​ ≤ 125 Milyon TL​

KOBİ’ler 3’e ayrılmıştır. Mikro, ufak ve orta ölçekli KOBİ’ler bulunmaktadır. Bu tanımlara uymak için belirli kriterler mevcuttur. Yine tanımlanması gereken 3 temel kriter olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çalışan sayısına, yıllık gelirlerine ve bilançolarına göre kobiler üçe ayrılırlar.

Her banka, esnaflara kredi verebilmektedir. İlgili bankalar aracılığıyla hazırlanan paketler de bi hayli mühimdir. Lakin burada dikkate alınması gereken bir kredi değil, kredinin faiz oranıdır. KOBİ olarak uygun faiz oranlarıyla kredi alabilirsiniz. Ayrıca bazı bankaların da üyelerine faizsiz / sıfır faizli kredi verdiğini söylemek yanlış olmaz. Faizsiz kredi sağlayan bankalar genelde katılımcı bankalardır.

Faizsiz Esnaf Kredisi Başvuru Evrakları

Bankaların kredi nakit başvurusu için istedikleri belgeler genelde aynıdır. Lakin bankalar inisiyatiflerine bağlı olarak farklı belgeler de talep edebilir.

  1. T.C kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  2. Vergi Levhası
  3. Bilanço
  4. Ticaret Sicil Gazetesi
  5. Noterden alınan İmza sirküleri
  6. Gelir tablosu

Bu belgeleri hazırlayın ve size en yakın banka şubesine giderek kredi almak istediğinizi belirtin. Banka, tamamen kendi tekeli altında bir teminat yahut kefalet talep edebilir. Şimdi sıfır faizli yahut düşük faizli kredi veren bankalara ve bu bankaların şartlarına bir göz atalım.

Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021

  1. Halkbank
  2. Akbank
  3. Albaraka Türk
  4. Denizbank
  5. Vakıfbank

Faizsiz esnaf kredisi veren 5 banka ve bu bankaların kredi kullandırım ayrıntı kısmı yazımızın devamında başlıklar halinde bulunmaktadır.

Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021
Faizsiz Esnaf Kredisi Veren 5 Banka Şubesi 2021

Halkbank Faizsiz Kredi 2021

Halkbank, esnaflara faizsiz kredi sağlayan banka kuruluşlarından biridir. Lakin Halkbank’tan kredi almak için belli şartlara sahip olmak gerekir. Öncelikle bu krediye hak kazanmak için gelir vergisi kanunlarında listelenen belirli meslekleri icra etmek gerekiyor. Bu alanlar sanatsal değere sahiptir yahut üretimin zorluğu ve azlığı sebebiyle çok az üretimi sağlanmaktadır.

Bu alanlar; Maliye Bakanlığının onayı ile tespit edilen krediler kapitone, keçe, taş, dantel, baston ve kaşık yapımı, ağaç oymacılığı, çömlekçilik, ipek dokumacılığı gibi işler için % 0 faizle verilmektedir. Lakin ne yazık ki başvurunun kabul edilmesinden bu yana 5 yıl içinde kredi alanlar bu krediyi alamıyor. Konu dışı bırakılan kredi türü, Kosgeb aracılığıyla sağlanan 0 faizli faiz desteği kapsamına alınan kredilerdir.

Banka aracılığıyla sağlanan diğer bir kredi türü, işlerine ekranlara gelecek ve yüksek lisans sertifikalarına sahip olan esnaflar içindir. Esnaflık belgesinin düzenlendiği tarihin3 yılı doldurmuş olması gerekir. İşini kuran ve ustalık belgesi ile faaliyet gösteren girişimciler, mesleki eğitim yasası kapsamı içinde 0 faizli esnaf kredisinden yararlanabilecek. Lakin iş faaliyetini bir yıl içinde bitirenler yahut 1 yılı doldurmayanlar bu destekten yararlanamaz.

Halk Bankası Esnaf Kredisi 2021 Başvuru

Halkbank’ın esnaflara yönelik son ürünü, genç girişimcilere sunduğu kredi desteği olmaktadır. Bu kredi fırsatına hak kazanmak için 32 saatlik girişimcilik eğitiminin tamamlanması ve 30 yaşının doldurması gerekiyor. Bir iş planı hazırlanırken de bankaya ibraz edilmesi gerekir.

Kurul aracılığıyla projeleri onaylanan gençler 100.000 TL faizsiz kredi alıyor. Kosgeb aracılığıyla sağlanan kredilere faiz desteği dışında, önceden faiz indiriminden yahut konuyla alakalı herhangi bir destekten yararlananlara % 100 indirimli faizli kredi verilmemektedir.

Vakıfbank Esnaf Kredisi 2021

Vakıfbank, Halden Anlayan Kredi sloganıyla müşterilerini desteklemektedir. Buradaki amaç, müşterilere faizsiz krediler sunmak değil, kredinin basit bir şekilde geri ödenmesini sağlamaktır. Kredi limiti50.000 TL olup vade 36 aydır. Kredinin 3 farklı geri ödeme seçeneği mevcuttur. Kredinizi sabit taksitlerle yahut değişken taksitlerle geri ödeyebilirsiniz. Müşteri bilgileri alanını doldurarak kredi nakit başvurusu yapmak için tıklayınız.

BENZER YAZI: Vakıfbank Esnaf Kredisi Şartları Nelerdir? (Sıfır Faizli Destek)

Faizsiz Esnaf Kredisi Denizbank

Esnaf krediler söz konusu olduğunda Denizbank’ı görmezden gelemeyiz. Çünkü üyelerine sektördeki en bi hayli hızlı üye işyeri kredisini sunan bankadır. Diğer bankalar internet bankacılığı hizmetlerinde dahi üye iş yerlerinden kredi istemezken, Denizbank üye işyerlerine SMS, İnternet bankacılığı, Facebook sayfası ve ATM’ler ile 100.000 TL kredi veriyor.

Ayrıca yatırım amaçlı kullanabileceğiniz taksitli işletme kredisi, işletme kart, günlük harcamalar için iş kurtarma hesabı ve acil finansman, araç tanımlama sistemleri gibi ürünler mevcuttur. Esnaf yazıp boşluk bırakarak T.C. Kimlik numaranızı yazın ve 3280’e SMS gönderin. Banka, SMS’inize yalnızca 5 dakika içinde yanıt verecektir. Başvurunuz başarılı olursa 75 gün içinde banka şubesine giderek kredinizi alabilirsiniz. Denizbank’tan istenecek olan belgeler ise;

  • T.C kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Mal varlığı beyannamesi
  • Vergi levhası
  • Oda kayıt belgesi
  • İmza sirküleri
  • Gelir tablosu

Bu belgeleri hazırlayarak 75 gün içinde bankaya gitmeyenlerin başvuruları ve kredi istekleri reddedilmiş olacaktır. Denizbank’ın internet üzerinden kredi nakit başvurusunu yapabilmek için tıklayınız.

Albaraka Türk Esnaf Kredisi

Albaraka Türk gibi katılım bankaları faizle değil temettü sistemi ile çalışıyor. Bir iş kurmak ve herhangi bir hususta iş düşüncesine sahip olmak istiyorsanız, banka bu yönde size yol gösterecektır. Ayrıca işini geliştirmek isteyenlere kredi verilmektedir. Banka, kredi tutarının % 80’ine kadar kefalet sunar. Bankadan alacağınız kredilerin vadeleri 6 ay ile 60 ay içinde değişmektedir.

Krediler, nakit yahut nakit dışı ihtiyaçlar için kullanılabilir. Krediler TL cinsi olarak yapılmaktadır. Ayrıca tarımla uğraşıyorsanız ve işletme sahibi, çiftçi, esnaf yahut sanatkarsanız, bu amaçla Kredi Garanti Fonundan faydalanabilirsiniz.

Burada alınacak depozito miktarı her firma için 1 milyon 500 bin TL’yi geçemez. Kar payı toplamının ise % 75’i aşılamaz. Yukarıda da dile getirdiğimiz gibi bu kefalet hizmetinden yararlanmak için size en yakın Albaraka Türk acentesine gitmeniz gerekmektedir.

Akbank Esnaf Kredisi 2021

Akbank, esnaf müşterilere kredi veren banka kuruluşlarından biridir. Üye işyeri destek paketi ile Akbank, özellikle KOBİ’ler için düşük faiz oranıyla 50.000 TL’ye varan üye işyeri kredilerini çekme olanağı sunuyor. Akbank, “Anında Kredi” özelliği ile bir çok avantaj sunmakta ve üyelerine çok çeşitli ödeme seçenekleri ile ödeme olanağı sağlamaktadır.

Akbank Esnaf Kredi Ödeme Seçenekleri; Balon taksit ile ödeme, 6 ay ertelemeli aylık sabit taksitli ödeme, 3 ay ertelemeli aylık sabit taksitli ödeme, 2 ayda 1 ödeme, 6 ayda bir ödeme, aylık sabit taksitli ödeme olmak üzere 6 seçenekten buluşmaktedir.

1 yıldan önce borcunu bitirenlerden komisyon alınmayacaktır. Akbank şubelerinden kredi nakit başvurusu yapmak isteyenler yukarıda gösterilen belgeleri hazırlayarak başvuru yapabilirler. Ayrıca SMS ile kredi talebinde de bulunulabilir.

KOSGEB Faizsiz Kredi 2021

Ziraat Bankası, Şekerbank ve TEB gibi bir çok banka üyelerine esnaf kredileri sağlamaktadır. Halkbank şu anda faizsiz kredi sunan tek bankadır. Halkbank, KOSGEB ile imzalanan protokolün ardından üyelerine % 100 faiz indirimi sunuyor.

Lakin daha uygun faiz oranları ile uzun vadeli kredi sağlayan bankalar da bulunmaktadır. Yukarıda anlatmış olduğumuz KOBİ tanımına uymazsanız, esnaf kredisi başvurunuz reddedilecektir. Bunun için tüketici kredisine başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu