Başvurular

Engelli kontenjan açığı ne kadar?

Engelli kontenjan açığı ne kadar?, iş başvuruları bölümünde Engelli kontenjan açığı ne kadar? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Engelli kontenjan açığı ne kadar? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Engelli kontenjan açığı ne kadar?

Engelli kontenjan açığı 7.119 olarak bilgisi verildi. Atanamayan engelli vatandaşların poblemlerinı dile getiren İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, şöyle dedi;

97.646 aday 2020 EKPSS sınavına girmiştir, bunların dışında kura başvuruları da yapılmıştır. Geçen seneki sınav ve kuraya girenlerle birlikte kamuya atanmayı bekleyen hemen hemen 200 bin engelli aday mevcuttur. Buna karşılık, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili aracılığıyla, yalnızca 3 bin yeni atamanın yapılacağı açıklamalmuştur. Bu sayı ihtiyacı karşılamakta bi hayli düşük kalmaktadır. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla yayına giren 2020 Mart Engelli ve Yaşlı İstatistik Bülteni’ne göre, toplam engelli kontenjan açığı 7.119 olarak açıklanmıştır.

Ocak ayında 3 bin yeni atama değil, kamuda hâlen boş olan 7.119 kişilik kontenjanı dolduracak bir biçimde planlama yapılmasını talep ediyoruz. Kamudaki yüzde 3’lük engelli kotası ise artık ihtiyacı karşılamamaktadır, bu rakamın yüzde 6’ya çıkarılmasını öneriyoruz.

Usta Öğreticiler

Günümüzde eğitim, yalnızca okullarla sınırlı değildir, özellikle zorunlu öğrenim yaşını tamamlamış bireyler için yüzlerce eğitim seçeneği bulacağınız sanat ve meslek edindirme kursları bulunmaktadır. Okullarda eğitimciye öğretmen denirken bu tür kurslarda usta öğretici olarak anılmaktadırlar. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerin hak kayıpları telafi edilmelidir. Usta öğreticilerimizin poblemleri derinleşmeden, özlük haklarının verilmesi icap etmektedir.

10 aydır maaş alamıyorlar

Ülkemizde, güzide eğitimcilere kadro verilerek kalıcı istihdamları sağlanmalıdır. Usta öğreticiler on aydır maaş almadan ayakta durmaya çalışıyorlar, on aydır evinize maaş girmediğini düşünürseniz durumun vahametini daha iyi idrak edebilirsiniz.

Bir yandan yüksek enflasyonla giderek git gide artan hayat pahalılığı diğer yandan binlerce iş yerinin faaliyetlerini durdurmasıyla azalan veya tamamen kesilen gelirler, toplumda ağır bir gelir kaybı yaratmıştır. Türkiye’de milyonlarca kişiyi etkileyen geçim sıkıntısı 2021’de de ülkemizin başlıca gündem maddesi olmaya sürecektir. Ülkemizde yüksek enflasyon ve Türk lirasındaki değer kaybının devam etmesi yoksul sayısını hızla yükseltmektadır. Türkiye’nin toplumsal refah hususunda Avrupa Birliği ülkeleriyle içindeki makas da hızlıca artış göstermektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu