Başvurular

Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) Bekçi Alımı İlanı 2022

Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) Bekçi Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) Bekçi Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) Bekçi Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) Bekçi Alımı İlanı

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yapılan açıklama ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 2.234 bekçi alımı gerçekleştirileceği altı çizildi.  Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımı ne zaman, bekçiler polis olabilir mi, Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımı başvuru şartları neler, EGM ne kadar bekçi alımı yapacak tüm detaylar haberimizin devamında ..

  • Emniyet Genel Müdürlüğü 2.234 Bekçi Alımı İlanı
  • Bekçiler Nasıl Alınacak?
  • Bekçiler Polis Olabilirler Mi?
  • Bekçiler Ne Kadar Maaş Alacaklar?
  • Bekçilerin Görevleri Nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü 2.234 Bekçi Alımı İlanı

Uzun bir süredir Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımı yapmamaktaydı. Bu nedenten dolayı sayıları bir hayli azalan bekçilerin görevlerini çoğu zaman polisler yapmaktaydı. Lakin hükümet yetkililerince yapılan bilgilendirmede polislerin kendi işlerine geri dönebilmesi ve azalan bekçi kadrosunun yeniden arttırılabilmesi için 2016 senesinde çok sayıda bekçi alımı gerçekleştirileceği altı çizildi.  2016 bekçi alımı ilanının yakın günlerde Resmi Gazete‘de yayına girmesi hedefleniyor fakat www.devlette.com olarak edindiğimiz bilgiler neticesinde merak ettiklerinize şimdiden yanıt vermeye çalıştık.

Güncelleme : Bekçi alımı ilanları birer birer yayımlanmaya başladı. Aşağıda yayınlanmış bekçi alımı ilanlarını gözlemleyebilirsiniz. İlanlar ile alakalı detaylara bağlantıya tıklayarak varabilirsiniz.

Şırnak İli ve İlçelerinde Yapılacak 715 Bekçi Alımı İlanı İçin TIKLAYIN

Hakkari İli ve İlçelerinde Yapılacak Olan 224 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları İçin TIKLAYIN

Şanlıurfa İli ve İlçeleri ( Viranşehir, Ceylanpınar ) 60 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları İçin TIKLAYIN

Mardin İli ve İlçelerinde Yapılacak 653 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları İçin TIKLAYIN

Diyarbakır İli ve İlçelerinde Toplamda 742 Bekçi Alımı Yapılacak. İlan Açıklamaları İçin Hemen TIKLAYIN

Bekçiler Nasıl Alınacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yayınlamış olduğu tasarıda bekçinin görev tanımını gerçekleştirdi. Buna göre özel yetenek sınavı ile kadroya alınacak olan bekçiler ilk kez Emniyet bekçi adayı olacaklar ve ardından polis eğitim kurumlarında en az 3 ay eğitime tabi tutulacaklar. Daha sonra ise Emniyet Genel Müdürlüğü aldığı bekçileri bir sene intibak eğitim hayatına tabi tutacak.  Bu etapta vazifeye intibak edemeyen öğrencilerin anlaşmaleri fesih edilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü bekçisi olarak görev yapmakta olan ve 3 sene bu görevi başarıyla sürdüren bekçiler ise kıdemli bekçi olacaklar.  Emniyet bekçi alımı ayrıntıları haberimizin detay kısmında.

Bekçiler Polis Olabilirler Mi?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 3 sene boyunca başarıyla görev yapmış olan bekçiler kıdemli bekçi unvanını elde edecekler. Yükseköğretim eğitimini tamamlamış kıdemli bekçiler polis olabilecekler. Lakin polis memurluğuna geçecek olan bekçi sayısı başvuru yapacak bekçi rakamının yüzde 5’ini geçemeyecek.

Bekçiler Ne Kadar Maaş Alacaklar?

Koruma hizmetlerinde görevlendirilecek olan çok sayıda bekçinin en az ortaokul mezunu olması bekleniyor. Bekçiler 1.500 ila 1.700 TL içinde değişen miktarlarda maaş almaları amaçlanıyor.

Bekçilerin Görevleri Nedir?

  • Bir kimsenin can,mal, ırzına yapılan saldırı ve tehditleri önlemek, saldırganları yakalamak.
  • Kamu düzen ve güvenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş yapılmasına karşı, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici önlemleri almak.
  • Adli kolluk işleriyle alakalı durumlarda, delillerin kaybolmamasını sağlayan muhafaza önlemlerini almak.

2.234 bekçi alımı için sınav yönetmeliği değişti

Güncelleme : Değişiklik ile 1966 tarihli Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınav Yönetmeliği’nin yarısı değiştirilmiş oldu. Yapılan değişiklik ile bekçi alımı sürecinde sözlü ve yazılı sınav dahil tüm süreç Valiliklerin denetimine verilmiş oldu. 18 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kadro kararnamesiyle, Emniyet’e 2.234 adet Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu verilmişti. Bunun yanında yapılan bu değişiklik ile Valiliklerin yakın bir zamanda bekçi alımı gerçekleştireceğini rahatlıkla anlayabiliriz.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine yapılacak olan 2.234 bekçi alımı alımı ile ilgili ayrıntıları paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca EGM iş başvurusu ile tüm EGM ilanlarına varabilirsiniz.


DİĞER BEKÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, bekçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan bekçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu