Başvurular

Emniyet 15 Bin Yeni Polis Alımı Yapacağını Açıkladı ! 2022

Emniyet 15 Bin Yeni Polis Alımı Yapacağını Açıkladı ! 2022, iş başvuru bölümüzde Emniyet 15 Bin Yeni Polis Alımı Yapacağını Açıkladı ! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Emniyet 15 Bin Yeni Polis Alımı Yapacağını Açıkladı ! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Emniyet 15 Bin Yeni Polis Alımı Yapacağını Açıkladı !

  • 15 Bin Polis Alımı İlanı
  • 15 Bin Yeni Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?
  • 15 Bin Polis Alımı Başvuru Şartları Neler?

15 Bin Polis Alımı İlanı

AKP Meclis Grubu’ndan elde edilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla hazırlanan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) emrine tahsis edilmek üzere, 3-9 derecesine sahip 15.000 yeni polisin atanmasını öngören kanun tasarısı, hükümet aracılığıyla Meclis’e gönderildi. Meclise sunulan ve geçmesine kesin gözüyle bakılan tasarının gerekçesi olarak, devletin en temel görevinin, vatandaşların korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içinde bir yaşam sürdürmelerini sağlamak olduğu altı çizildi.

Yapılan bilgilendirmede halkın yoğun olarak olduğu yerlerde güvenliğin arttırılması zorunluluğuna değinerek, yeterli personel sayısına ulaşabilmek için 15 bin yeni polis alımı yapılmasının öngörüldüğü altı çizildi.  Ayrıca Emniyet Teşkilatında, merkezde 1153 ve taşrada 10 bin 296 olmak üzere toplam 11 bin 449 adet polis memuru kadrosu münhal bulunmaktadır. Polis Meslek Yüksek Okullarında 3 bin 528 ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde 11 bin öğrenci olmak üzere toplam 14 bin 528 öğrencinin 2016 senesinde mezun olacak olması, bunun bunun yanında 2016 yılı içinde 10 bin öğrenci alımının planlaması sebebiyle Emniyet Genel Müdürlüğüne ait mevcut polis memuru kadroları yetersiz kalacaktır.”

15 Bin Yeni Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?

PMYO 15 bin polis alımı ne zaman olacak halen netlik kazanmadı. Tasarı meclisten geçmesi ve resmi gazetede yayımlandı fakat ilan ile alakalı bilgiler halen yayımlanmadı. Yayınlandıktan sonra başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvuru formu ile alakalı geniş bir şekilde bilgilere çok sorunsuz bir biçimde ulaşılabilinecek.

15 Bin Polis Alımı Başvuru Şartları Neler?

Başvuru formu ve başvuru tarihleri halen netlik kazanmadı fakat, geçtiğimiz dönem yapılan PMYO polis alımı esnasında istediğimiz başvuru şartları ile, 15 bin yeni polis alımı başvuru şartlarının aynı olması bekleniyor. İşte geçtiğimiz dönem adaylarda aranılan başvuru şartları.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • En az dört yıllık yüksek öğretim kurumu yahut bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Değerlendirme ve seçme işlemlerinin ilk günü saygınlığıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için (30 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını bitirdiktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.).
  • Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde gösterilen şartları taşımak. (Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 162 santimetreden kısa boylu olmamak.)
  • Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu yahut ikazcı madde nedeni ile ile ilgili herhangi bir adli yahut idari soruşturma yahut kovuşturma sürdürmekte olmamak, idarî yaptırım uygulanmamak yahut hüküm giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla neticelendirılmamış yahut yine bunların herhangi birisiyle alakalı olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak veya başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış yahut yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından;
  1. Mahkum olmamak.
  2. Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.
  3. Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak yahut kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
  • (e) ve (f) bentleri adayın eşi ile ilgili da uygulanır.
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye yahut parti kollarına üye bulunmamak, öncedenden kullanıcı hesabı var ise ayrıldığını belgelemek, terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış olmak.
  • Herhangi bir kadınla yahut erkekle nikahsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.
  • Alkol, uyuşturucu yahut ikazcı kullanımı sebebiyle tedavi görmüş yahut görüyor olmamak.
  • Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukukî bir engeli bulunmamak.
  • 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesi kapsamı içinde ilişiği kesilenler hariç, Genel Müdürlük bünyesindeki eğitim kurumlarından ayrılmış yahut çıkarılmış veya herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik sebebiyle çıkarılmamış olmak.
  • KPSS puan türünden, Genel Müdürlükçe belirlenecek taban puan yahut üzerinde puan almış olmak.
  • İlgili mevzuat kapsamı içinde yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak.

Bu haberimizin detay kısmında 15 bin yeni polis alımı başvuru şartları neler, başvuru tarihleri neler, başvurular ne zaman ekranlara gelecek, 15 bin yeni polis alımı ne zaman yapılacak geniş bir şekilde olarak anlattık. Konu ile ilgili soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla verilmiş olan bütün ilanlara en yeni Emniyet Genel Müdürlüğü iş ilanları sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu