Bilgi Arşivi

Dünyada En Çok İnsan Öldüren Hayvan Hangisidir? 2021

Dünyada En Çok İnsan Öldüren Hayvan Hangisidir?, bilgi sitemizde Dünyada En Çok İnsan Öldüren Hayvan Hangisidir? başlığı altında bilgi paylaştık. Dünyada En Çok İnsan Öldüren Hayvan Hangisidir? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Dünyada En Çok İnsan Öldüren Hayvan Hangisidir?

en-cok-insan-olduren-hayvan-hangisidir

Dünyada en fazla insan öldüren hayvan konulu makalemizde siz değerli okurlarımıza dünya çapında en fazla insan ölümüne neden olan hayvan hangileri olduğundan ve onlar ile ilgili kısa bilgiler sunmaya çalışacağız.

İnsan Ölümüne Sebep Olan Hayvanlar

En çok hangi hayvanla yüz yüze kalmak sizi korkutur? Bir köpek balığı, bir kurt, bir aslan belki de bir böcek. Hele sizi bir av olarak görüyor yada bir tehdit olarak hissediyorsa korkabilirsiniz. Peki size dünya çapında en fazla insan öldüren hayvan hangisi diye sorsam? Evet siz değerli okurlarımıza azdan çoğa doğru açıklayalım.

5. Köpek Balıkları

En çok insan öldüren hayvanlardan ilki açık denizlerin büyük dişli canavarları olan köpek balıkları yılda hemen hemen 10 kişiyi öldürüyor.

insan-olduren-hayvanlar

4. Aslanlar

En çok insan öldüren hayvan olanlardan bir diğeri olan Aslana gelecek olursak sayı biraz daha artıyor. Koruma altına alınan ve Afrika kıtasında hayatlarını sürdüren etçi yırtıcı memeliler yıl da hemen hemen 100 birinin ölümünden sorumlu oluyor.

insan-olduren-hayvanlar

Atlar, Filler ve İnekler gibi bazı uysal hayvanlar da sinirlendiklerinde vahşi hayvanlardan daha çok insana zarar vererek ölümüne neden olabiliyorlar.

3. Dolgu

İstatistiklere bakıldığında yılda hemen hemen 500 civarındainsan filler aracılığıyla çoğunlukla da ezilerek öldürülüyor. Böylelikle en fazla insan öldüren hayvanlar içinde yerini alıyor.

insan-olduren-hayvanlar

Ölüm her zaman büyük saldırılar, ezilmeler ve parçalamalar şeklinde karşımıza çıkmıyor. Bazı zaman minik bir ısırık ufak bir temas büyük bir zehrin bedeninize nüfus etmesini olanak sağlıyor. Bazı böcekler yılanlar ve akrepler yüzünden her sene on binlerce insan yaşamını kaybediyor.

Ayrıca insan öldüren hayvanlar makalemizin yanında  enteresan savunma taktikleri olan hayvanlar yazımıza da bakabilirsiniz.

2. İnsanlar (En çok insan öldüren canlı)

Friedrich Nietzsche “insan en vahşi hayvandır” demiştir. İnsanlığın başlangıcından beri yaşanılan onca savaş insanın insana ettiği eziyet doğada eşi benzeri yok. Dünyanın en fazla insan öldüren canlıları içinde insanlar 2. sırada geliyor. İnsanoğlu her sene 750 bin kadar hemcinsini katlediyor.

insan-olduren-hayvanlar

1. Sivrisinekler

Dünyada en fazla insan öldüren hayvan hangisidir? sualinin yanıtı sivrisineklerdir. Birçok hastalıkları bünyesinde barındıran ve insanoğluna taşıyarak ölümcül sonuçlara neden olan sivrisinekler bugüne dek 45 milyar insanı ölümünden sorumludur. Günümüzde her 12 saniye de bir kişi bu sinekler yüzünden yaşamını kaybediyor.

insan-olduren-hayvanlar

Özellikler sıtma mikrobunu taşıyan sivrisinekler yılda hemen hemen 1 milyon insanı bu hastalıklardan öldürüyor. Bundan sonra yaz geceleri pencereleriniz açarken bir kere daha düşünün.

Ayrıca Sivrisinek hayvanına dair her şeyi bu makalemizde bulacaksınızdır.

insan-olduren-hayvanlar

Makalemizde en fazla insan ölümüne neden olan hayvan hangileri olduğundan anlaşılır ve akıcı bir dille siz değerli okurlarımıza bahsettik.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu