Başvurular

Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftüsü Alımı Yapıyor 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftüsü Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftüsü Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftüsü Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftüsü Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış olduğu açıklana ile nakle ilçe müftüsü alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ilan kapsamı içinde 35 ilçe müftüsü alımı yapacaktır. Adaylar ilana 29 Ağustos 2018 ile 11 Eylül 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftüsü Alımı İlanı 2018
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?
  • Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
  • Sınavın Şekli ve Konuları
  • Değerlendirme ve Başarı Sıralaması
  • İtiraz İşlemleri
  • Atama İşlemleri
  • Diğer Bilgiler

Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftüsü Alımı İlanı 2018

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında münhal bulunan; aşağıda unvanı, sınıfı ve adedi gösterilen kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen “İlçe Müftüsü” alımı yapılacaktır. Başvuru şartları aşağıda açıklanmıştır.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen şartları taşımak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde gösterilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
  • En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
  • İhtisas kursu belgesine sahip olmak yahut ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,
  • Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl görev yapmış olmak,
  • İlçe müftüsü unvanında müktesebi bulunmamak,
  • Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak,
  • Erkek olmak.
MÜNHAL KADROLARIN
BULUNDUĞU YER UNVANI SINIFI ADEDİ
Taşra Teşkilatı İlçe Müftüsü G.İ.H.S 35

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?

Başkanlık merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise il müftülükleri yahut dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır. Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurt dışından yahut askerlik görevini yerine getirmekte olanlardan sınava başvuracak adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

Başvurular 29.08.2018 – 11.09.2018 tarihlerinde 08:30 – 16:30 saatleri içinde alınacaktır. Başvurular alakalı birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları aracılığıyla Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. Başvuruların hatasız, eksiksiz ve bu açıklamadaki usul ve esaslara göre yapılmasından adayın kendisi sorumludur. Bu nedenle; başvuru işlemleri esnasında ve başvuru belgesini imzalamadan önce adayların başvuru detaylarını dikkatlice kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu açıklamada tespit edilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı yahut pasaport),
  • En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezuniyetini gösterir diploma yahut mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınmış olan denklik belgesi),
  • İhtisas kursu yahut doktora mezuniyet belgesi,
  • Görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ve adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı.

Başvuruları alan personele gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir. Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede bulunacaktır. Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar aracılığıyla atama sürecinde alakalı birime teslim edilecektir.

Sınavın Şekli ve Konuları

İlçe müftülüğü sınavı, yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.

Yazılı Sınav Konuları;

  1. Kur’an-ı Kerim,
  2. Arapça,
  3. Tefsir, ç) Hadis,
  4. Kelam,
  5. Fıkıh,
  6. İslam tarihi ve İslam ahlakı,
  7. Dini ve mesleki genel kültür,
  8. Başkanlık ve Kamu çalışanları ile alakalı mevzuat,

Sözlü Sınav Konuları;

  1. Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan),
  2. Arapça (30 puan),
  3. Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) (30 puan),
  4. Başkanlık ve Kamu çalışanları ile alakalı mevzuat (10 puan).
  5. Sınava katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımızın (http://www2.diyanet.gov.tr/EgitimHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/Personel- Yeterlikleri.aspx) web adresinde yayımlanan “Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatında Din Hizmetlerini Yürütenlerin Temel ve Özel Yeterlikleri” esas alınacaktır.
  6. Yazılı sınav 30.09.2018 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.
  7. Sözlü sınav tarihi yazılı sınav sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınav için gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında bunun bunun yanında ilan edilecektir.
  8. Adaylar yazılı ve sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı yahut pasaport) yanlarında bulunduracaklardır.
  9. Yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
  10. Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir.

Değerlendirme ve Başarı Sıralaması

Yazılı ve sözlü sınavlar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavda başarılı olabilmek için yazılı ve sözlü sınavın her birinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir. Yazılı sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır. Başarı sıralamasında, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik hemen hemensı esas alınacaktır. Yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik hemen hemensının eşitliği durumunda sırasıyla yazılı sınav puanı yüksek miktarda olana, hizmet süresi fazla olana ve doğum tarihi önce olana sıralamada öncelik verilecektir. Başarı sıralamasında sınav sonucu başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de yedek olarak sıralanacaktır.

İtiraz İşlemleri

Adaylar, yazılı sınav sorularına ilişkin itirazlarını sınavın yapıldığı tarihten bu yana 7 (yedi) gün; yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise her bir sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana en geç 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapacaklardır. İtirazlar, en geç 15 (on beş) gün içinde incelenerek adaya bildirilecektir. Süresi içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Atama İşlemleri

Atamaya ilişkin hususlar ardından ilan edilecektir.

Diğer Bilgiler

Sınav sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilen adayların başvuruları ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir. Sınav sürecinin her aşamasında başvuru için istediğimiz bilgiler ve gerekli görülen diğer hususlarla alakalı, Başkanlık adaydan belge talep edebilecektir. Adayların, sınav sürecindeki iş ve işlemlerle alakalı isteklerinde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır. Adayların isteklerini içerir ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırmaları gerekmektedir.

Sınav ile alakalı Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm açıklamalar tebligat sayılacaktır. Adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır. Bu açıklamada yer almayan hususlarla alakalı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

IX. İLETİŞİM

Yazışma Adresi: Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı

Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya ANKARA

e-mail : persis@diyanet.gov.tr

Telefon : (0312) 295 70 00

Fax : (0312) 285 85 72

Bu makalemizde Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla yapılacak olan naklen ilçe müftüsü alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Diyanet İşleri Başkanlığı iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, diyanet işleri başkanlığı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan diyanet işleri başkanlığı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu