Başvurular

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) 100 VAiz Alımı Yapacak ! 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) 100 VAiz Alımı Yapacak ! 2022, iş başvuru bölümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) 100 VAiz Alımı Yapacak ! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) 100 VAiz Alımı Yapacak ! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) 100 VAiz Alımı Yapacak !

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında, Diyanet Hizmetleri Sınıfında 100 kişi 1 ile 9 uncu dereceler içinde vaiz olarak istihdam edilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı vaiz alımı kurum içi personellerin sözlü sınavla naklen atamaları yapılacaktır. Başvurabilmek için Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/a maddesi yani kadrolu olarak çalışan olmak şart. En az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak, İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak gibi şartlar aranmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı 100 vaiz alımı başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgiye yazımızın devamından varabilirsiniz.

  • DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI 2015
  • DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
  • DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI BAŞVURU FORMU VE TARİHLERİ
  • DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI SINAVI
  • DİNAYET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI BAŞVURUSU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI 2015

Diyanet İşleri Başkanlığından; Başkanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunan vaiz kadrolarına naklen (kurum içi) atama yapmak üzere sözlü sınav yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLARIN YER, UNVAN, SINIF, DERECE VE ADEDİNE GÖRE DAĞILIMI

SINIFI UNVANI YERİ KADRO DERECESİ KONTENJAN SAYISI
D.H.S Vaiz Taşra Teşkilatı 1-9 100

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde gösterilen şartları taşımak,
  • Başkanlık teşkilatında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde bulunan ortak nitelik şartını taşımak,
  • En az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,
  • İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak.
  • Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlık teşkilatında iki (2) yıl görev yapmış olmak,
  • Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,
  • Erkek olmak.

Vaizlik müktesebi olanlar ve halen vaiz olarak görev yapanlar bu sınava başvuru yapamazlar.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI BAŞVURU FORMU VE TARİHLERİ

Başvuru yapmak isteyenlerden Başkanlığımız merkezinde çalışanlar çalıştıkları birimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri yahut Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine, hizmet içi eğitim kursuna devam edenler Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine 25/03/2015 (saat 08:00)- 08/04/2015 (saat 16:30) tarihlerinde istenen belgelerle birlikte müracaat edeceklerdir.
  • Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.
  • Müracaatlar alakalı görevliler aracılığıyla Başkanlığımız İKYS programı üzerinden alınacaktır. Belgeleri eksik olan adayların müracaatları alınmayacaktır.
  • Başvuru işleminin tamamlanmasından sonra, adaylara “Aday Başvuru Belgesi” verilecektir. Adaya verilen bu belge sınav giriş belgesi yerine geçmez.
  • Bu açıklamada tespit edilen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile 08/04/2015 tarihi saat 16:30’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve açıklamada gösterilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI SINAVI

  • Vaizlik giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır.
  • Sınavda başarılı olabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.
  • Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yerleri, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli çalışmaların ardından Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr)ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adayların sınav yeri ve tarihi sınav giriş belgesinde belirtilecektir.
  • Adaylar, sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C Kimlik no’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport yahut ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
  • Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ne nedenle olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
  • Adaylar, “sınav giriş belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini (https://ikys.diyanet.gov.tr) adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.
  • Sınav sonuçları Başkanlığımız internet sitesinde (www.devlette.com) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında açıklamalacaktır.

DİNAYET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAİZ ALIMI BAŞVURUSU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

Adayların, aşağıdaki belgeleri başvuru esnasında İKYS personellerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir. 1.T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport yahut ehliyet), 2.En az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezuniyetini gösterir diploma yahut mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), 3.Sınava müracaat bitiş tarihi itibariyle ihtisas kursu bitirdiğini gösterir belge, 4.Hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir amirlerince onaylanmış hizmet cetveli, NOT: Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar aracılığıyla atama sürecinde alakalı birime teslim edilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı vaiz alımı başvuru formu, başvuru şartları, başvuru tarihleri ve sınavı ile ilgili merak ettiklerinizi, soru sorun yahut görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara Diyanet İşleri Başkanlığı Alımları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu