Başvurular

Danıştay Başkanlığı 28 sözleşmeli personel alımı yapıyor 2022

Danıştay Başkanlığı 28 anlaşmali personel alımı yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Danıştay Başkanlığı 28 anlaşmali personel alımı yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Danıştay Başkanlığı 28 anlaşmali personel alımı yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Danıştay Başkanlığı 28 anlaşmali personel alımı yapıyor

Danıştay Başkanlığı, yayınlamış olduğu iş ilanı ile anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. Danıştay ilan kapsamı içinde 28 anlaşmali personel alımı yapacaktır. İlan kapsamı içinde 19 hizmetli, 2 teknisyen, 3 aşçı, 2 garson ve 2 bulaşıkçı alımı yapılacaktır. Adaylar ilana 25 Haziran ile 1 Temmuz 2019 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamında bulunmaktadır.

  • Danıştay Başkanlığı 28 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2019
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Uygulama Sınavı, Sözlü Sınav ve Nihai Başarı Listesi

Danıştay Başkanlığı 28 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2019

Danıştay Başkanlığı, uygulama ve sözlü sınavı sonucuna göre anlaşmali personel pozisyonunda; 19 (Hizmetli olarak çalıştırılmak üzere), 2 (Sağlık Teknisyen Yardımcısı olarak çalıştırılmak üzere), 3 (Aşçı olarak çalıştırılmak üzere), 2 (Garson olarak çalıştırılmak üzere) ve 2 (Bulaşıkçı olarak çalıştırılmak üzere) toplam 28 (yirmi sekiz) Destek Personeli alacak…

Danıştay Başkanlığında görev yapmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun

4/B maddesi, 2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 12’nci maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri ikaznca, 2018 KPSS (B) Grubu (KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94) puanı ve Kurumumuz aracılığıyla gerçekleştirilecek uygulama ve sözlü sınavı sonucuna göre anlaşmali personel pozisyonunda; 19 (Hizmetli olarak çalıştırılmak üzere),2 (Sağlık Teknisyen Yardımcısı olarak çalıştırılmak üzere), 3 (Aşçı olarak çalıştırılmak üzere), 2 (Garson olarak çalıştırılmak üzere) ve 2 (Bulaşıkçı olarak çalıştırılmak üzere) toplam 28 (yirmi sekiz) Destek Personeli alınacaktır.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?

Başvurular 25/06/2019 Salı günü saat: 09:00’da ekranlara gelecek olup, 01/07/2019 Pazartesi günü saat: 17:00’da sona erecektir. (Başvurular mesai saatleri içinde yapılacaktır.) Adaylar,

Danıştay Başkanlığının internet sitesi olan http://www.danistay.gov.tr ‘den temin edilecek

başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurduktan sonra imzalı ve fotoğraflı olarak aşağıda gösterilen belgelerle birlikte şahsen Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 (Eskişehir yolu 10. Km.) Çankaya/ANKARA adresine başvurabileceklerdir.

Posta, kargo veya APS ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

A. GENEL ŞARTLAR

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak,
  • Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin Genel Şartlar başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasının b bendinde bulunan “İlk kez Devlet memurluğuna atanacaklar için Başkanlık aracılığıyla ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak” hükmü ikaznca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2019 tarihi saygınlığıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (31/12/1984 ve sonrası doğmuş olanlar başvuru yapabilirler.)
  • 2018-KPSS lisans ve 2018-KPSS ortaöğretim/ön lisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, ç) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

B. ÖZEL ŞARTLAR

DESTEK PERSONELİ POZİSYONUNDA;

1) Garson Hizmetinde Çalıştırılacaklar İçin Başvuru Şartları

  • Turizm Meslek Yüksekokullarının alakalı bölümü yahut meslek lisesi ve dengi okulların otelcilik, turizm otel işletmeciliği, turizm ve otelcilik, turizm, turizm endüstrisi servis hizmetleri bölümlerinden mezun olmak yahut lise ve dengi okullardan mezun olup garson bonservisine yahut 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ikaznca alınmış ustalık yahut kalfalık belgesine sahip olmak yahut garsonluk mesleğinde iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek. (Garson bonservisine sahip olanlar ile “Garson” statüsünde iki yıl çalışmış olanlar; Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesini ibraz etmeleri zorunludur.)

2) Aşçı Olarak Çalıştırılacaklar İçin Başvuru Şartları

  • En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,
  • Aşçılıkla alakalı en az meslek lisesi mezunu olmak yahut Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin yahut diğer resmi Kurum yahut Kuruluşların gerçekleştirdiği kurslardan mezun olmak yahut alakalı branşta sertifika sahibi olmak,
  • Aşçılık mesleğinde en az iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek. (Sosyal Güvenlik Kurumlarına Prim ödemek suretiyle “Aşçı” statüsünde iki yıl çalışmış olduğuna dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesinin ibraz edilmesi zorunludur.)

3) Bulaşıkçı Olarak Çalıştırılacaklar İçin Başvuru Şartları

  • En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,

4) Sağlık Teknisyen Yardımcısı Olarak Çalıştırılacaklar İçin Başvuru Şartları a) Meslek liseleri yahut Teknik liselerin alakalı bölümlerinden mezun olmak,

5) Hizmetli Olarak Çalıştırılacaklar İçin Başvuru Şartları a) En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

Başvuru sırasında aşağıda listelenen belgelerin teslimi zorunludur.

  • Başvuru Formu (Danıştay Başkanlığı’nın internet sitesinden http://www.danistay.gov.tr temin edilecek ve başvuru sahibi aracılığıyla doldurulup, fotoğraf yapıştırılarak imzalanacaktır.)
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • 2018 yılı KPSSP3, KPSSP93 yahut KPSSP94 puan türünden birini içeren, üzerinde doğrulama kodu bulunan KPSS sonuç belgesi. (ÖSYM Başkanlığından kurumumuz aracılığıyla teyit edilecektir.)
  • Diploma aslı ve fotokopisi yahut okul veya noter onaylı sureti yahut e-devlet’ten alınan ve doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi ve fotokopisi,
  • Garson hizmetinde çalıştırılacak Destek Personeli başvurusunda bulunacaklar için; Garson bonservisi yahut 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ikaznca alınmış ustalık yahut kalfalık belgesi yahut garsonluk mesleğinde iki yıl çalışmış olduğunu gösterir belge. (Garson bonservisine sahip olanlar ile “Garson” statüsünde iki yıl çalışmış olanlar; Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.)
  • Aşçılık hizmetinde çalıştırılacak Destek Personeli başvurusunda bulunacaklar için;

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin yahut diğer resmi Kurum yahut Kuruluşların gerçekleştirdiği kurslardan mezun olduğuna dair belge yahut alakalı branşa ilişkin sertifika ve Aşçılık mesleğinde en az iki yıl çalışmış olduğuna dair belge. (Aşçılık mesleğinde en az iki yıl çalışmış olduğuna dair belgeye ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumlarına Prim ödemek suretiyle “Aşçı” statüsünde iki yıl çalışmış olduğuna dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.)

  • Başvuru için istenen belgeleri eksik getiren, başvuru tarihini geciktiren yahut nitelikleri uygun olmayan adayların müracaatları işleme alınmayacaktır.

NOT:

* Başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak olup, anlaşma imzalanmayacaktır. Sözleşme imzalanmış olsa dahi iptal edilecek olup, bu bireyler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

* Sözleşmeli personelin, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmasinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde anlaşmayi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının anlaşmali personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Uygulama Sınavı, Sözlü Sınav ve Nihai Başarı Listesi

A- Uygulama sınavı

Aşçı Hizmetinde Çalıştırılacaklar İçin;

Aranan nitelikleri taşıyıp da başvurusu kabul gören tüm adaylar uygulama sınavına alınacaktır. Sınav alakalınin Destek Personeli pozisyonunda çalıştırılacağı hizmetine ve çalışacağı birimin gerektirdiği mesleki beceri ve yeterliliğe ilişkin olarak uygulama şeklinde yapılacaktır. Uygulama sınavında en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır. Adayların nerede, hangi gün ve saatte sınava alınacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde bunun bunun yanında ilan edilecektir.

Garson Hizmetinde Çalıştırılacaklar İçin;

Aranan nitelikleri taşıyıp da başvurusu kabul gören tüm adaylar uygulama sınavına alınacaktır. Sınav alakalınin Destek Personeli pozisyonunda çalıştırılacağı hizmetine ve çalışacağı birimin gerektirdiği mesleki beceri ve yeterliliğe ilişkin olarak uygulama şeklinde yapılacaktır. Uygulama sınavında en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır. Adayların nerede, hangi gün ve saatte sınava alınacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde bunun bunun yanında ilan edilecektir.

B- Sözlü sınavı

Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 12’nci maddesi ikaznca yapılacaktır. Sözlü sınavına, Aşçı ve Garson hizmetinde çalıştırılacaklar için başvuran adaylar içinden uygulama sınavında başarılı olan adayların tümü, Hizmetli, Bulaşıkçı ve Sağlık Teknisyen Yardımcısı istihdamı için merkezi sınav puanının en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen anlaşmali personel istihdam rakamının 5 (beş) katı aday çağrılacaktır. (Sözlü sınava çağrılacak en son aday ile aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılır). İlgilinin sözlü sınavında başarılı sayılabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir. Sözlü sınava çağrılacak adaylar ile sözlü sınav tarihi http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

C- Nihai Başarı Listesi

Nihai başarı listesi; sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin “Değerlendirme” başlıklı 13’üncü maddesi ikaznca Sözleşmeli Destek Personeli pozisyonunda; Aşçı ve Garson istihdamı için merkezi sınav puanının %40’ı, uygulama sınav puanının %40’ı ve sözlü sınav puanının %20’si, Hizmetli, Bulaşıkçı ve Sağlık Teknisyen Yardımcısı istihdamı için merkezi sınav puanının %60’ı ve sözlü sınav puanının %40’ı, alınmak suretiyle yapılacak hesaplama sonucuna göre belirlenecektir. Yapılacak bu değerlendirme sonucu, en yüksek puandan başlanarak yapılacak sıralamaya göre ilan edilen anlaşmali personel istihdam sayısı kadar asıl aday, aynı sayıda yedek aday, http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Sonuçların yayımlanma tarihi bunun yanı sıra tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, vazifeye başlatılacaklara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar nihai başarı listesine ilan tarihinden bu yana on gün içinde yazılı olarak itiraz edebilirler.

Yerleştirme İşlemleri

A. Göreve başlatılmaya hak kazanan adaylardan istenilecek belgeler ile birlikte anlaşmanin ne zaman yapılacağı nihai başarı listesi ile birlikte açıklamalacaktır.

B. Göreve başlama şartlarını taşımadığı yahut gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilen adaylarla anlaşma yapılmayacak olup, bu konuların anlaşmaden sonra tespiti halinde yapılan anlaşmaler iptal edilerek alakalıler ile ilgili genel hükümlere göre işlem yapılacaktır. Ayrıca idare aracılığıyla kendisine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

C. Göreve başlamaya hak kazananlardan geçerli bir mazereti olmaksızın süresi içinde görevine başlamayanların yahut anlaşma imzalamaktan vazgeçenlerin anlaşmaleri iptal edilerek yerine yedek adaylar içinden nihai başarı listesindeki sıralamaya göre anlaşma yapılacaktır.

SÖZLEŞME ÜCRETİ

Göreve başlamaya hak kazanan adaylarla aşağıda gösterilen Aylık Brüt Sözleşme Ücreti üzerinden anlaşma yapılacaktır.

SÖZLEŞME BRÜT ÜCRETİ (OCAK 2019)—UNVAN-SAYI

2.751,73 TL–Destek Personeli (Aşçı, Garson, Hizmetli, Bulaşıkçı ve Sağlık Teknisyen— 28

Bu makalemizde Danıştay aracılığıyla yapılacak olan anlaşmali personel alımı ile ilgili geniş bir şekilde başvuru bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurumca yayına giren tüm ilanlara Danıştay iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu