Başvurular

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Şoför Alımı Yapacak 2022

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Şoför Alımı Yapacak 2022, iş başvuru bölümüzde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Şoför Alımı Yapacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Şoför Alımı Yapacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Şoför Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü paylaştığı ilan 200 şoför alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Adaylardan 2016 senesinde gerçekleştirilen KPSS sınavından en az 70 almaları talep edilmektedir. Adaylar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü şöför alımı ilanına 21 Aralık 2016 ile 30 Aralık 2016 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgi haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Şoför Alımı İlanı 2016
  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Şoför Alımı Başvurusu
  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Şoför Alımı Sınavı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 Şoför Alımı İlanı 2016

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatının personel ihtiyacı için 9,10, 11 ve 12’nci dereceli kadrolara EK-2 listede gösterilen yerler için 200 şoför alımı yapılacaktır. Başvurularda, lisans mezunları için 2016 KPSSP3, ön lisans mezunları için 2016 KPSSP93, orta öğretim mezunları için 2016 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranmakta olup en az 70 puan alıp başvuranlar içinden on katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Kadrolu Açıktan Atanabilmek İçin Gereken Şartlar aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

  • Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş bulunmak yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu yanıtlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 30 Aralık 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak; adayların merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle; ise 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Hizmet göreceği sınıfla alakalı özel kanun yahut diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.
  • En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,
  • E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Şoför Alımı Başvurusu

Başvurular 21 Aralık 2016 günü başlayıp, 30 Aralık 2016 günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından yahut Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenimbelgesi ve sınav sonuç belgesininaslı yahut bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikteen son başvuru günü mesai bitimine kadaralakalı adalet komisyonu başkanlığına yahut mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı veya mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta yahut kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurulara ilişkin evrak; masrafı alakalısinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile alakalı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına ivedi gönderilecektir. Usulüne uygun olarak başvuru süresi içinde mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuran ve APS masrafını da ödeme suretiyle evrakını teslim eden adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylar şoför unvanı için yalnızca bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı unvan için birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu biçimde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Şoför Alımı Sınavı

EK-2 listede gösterilen adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıklarıdır.

Sözlü sınava ve uygulama sınavına katılacak adaylar, sözlü sınavdan önce 09 Ocak 2017 tarihinde komisyonlarda, varsa Cumhuriyet Başsavcılığı İnternet sayfalarında yayına girecek olup, bunun bunun yanında yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Uygulama sınav tarihi: 11 Ocak 2017 tarihinde yapılacaktır. Başvuru sayısı sebebiyle uygulama sınavının bir günde bitirilemeyeceğinin bilinmesi durumunda müteakip günlerde de uygulama sınavına devam edilecek ve hangi günlerde yapılacağı komisyonlarda, varsa Cumhuriyet başsavcılığı İnternet sayfalarında yayına girecektır.

Şoför adaylarının sözlü sınava girmeye hak kazananların isimleri 16 Ocak 2017 tarihinde ilan edilmesi gerekmekte olup, ilan edilen adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu (EK-8) doldurarak (4 adet) vukuatlı nüfus kayıt tablosu ile birlikte en geç 20 Ocak 2017 tarihine kadar sınavı yapacak olan alakalı adalet komisyon başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Şoför kadrolarına ilişkin sözlü sınav 13 Şubat 2017 ve devam eden günlerde yapılacaktır. Alınacak personel sayısı sözlü sınavın tarihleri sınavı yapacak alakalı komisyonca belirlenerek ilan edilecektir.

Nihai başarı listesi adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik hemen hemensına göre en yüksek puandan başlayarak düzenlenecektir. Sınav sonucunun tebliğinden bu yana 15 gün içinde belgelerini teslim etmeyen yahut atama onayının tebliğinden sonra 15 gün içinde görevine başlamayan veya aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atamaları iptal edilecektir. İlan metninde belirtilmeyen hususlar ile ilgili, alakalı mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. Söz konusu kadrolar EK-2 listede gösterilen kurumların ihtiyaç durumu dikkate alınarak belirlendiğinden; bu kadrolara müracaat edeceklerin sınava başvuru tarihinden önceki mazeretleri kurum içi atamaya esas alınmayacak olup, alakalılerin ileride mağduriyete uğramamaları yönünden (eş, sağlık, öğrenim gibi) durumlarına en uygun adalet komisyonuna başvurmaları gerekmektedir.

EK-1 : Başvuru formu

EK-2 : Sınav izni verilen komisyonlara ait liste

EK-3 : Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) 200 şoför alımı ilanı ile ilgili başvuru tarihleri, başvuru şartları ve başvuru formu ile CTE şoför alımı sınavı tarihi, saati, yeri ve sonuçları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümününden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Ceza ve Tevkifevleri aracılığıyla yayınlanmış olan şöför alımı ilanının tam metnine ulaşmak için hemen TIKLAYIN. Kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara ise Ceza ve Tevkifevleri iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER ŞOFÖR ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, şoför alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan şoför alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu