Başvurular

Başbakanlık Bünyesine Personel Alımı Yapılacak 2022

Başbakanlık Bünyesine Personel Alımı Yapılacak 2022, iş başvuru bölümüzde Başbakanlık Bünyesine Personel Alımı Yapılacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Başbakanlık Bünyesine Personel Alımı Yapılacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Başbakanlık Bünyesine Personel Alımı Yapılacak

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde (Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığında “Ankara” ve Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığındaİstanbul”) 3056 Sayılı Kanun’un 35 inci maddesine göre çalıştırılmak üzere, aşağıdaki tabloda bölümleri ve kontenjan adedi gösterilen toplam otuz beş (35) adet Sözleşmeli Personel alımı için sınav yapılacaktır. Başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri yazımızın devamında.

  • BAŞBAKANLIK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2015
  • BAŞBAKANLIK PERSONEL ALIMI 2015
  • BAŞBAKANLIK PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU VE BAŞVURU TARİHLERİ
  • ADAYLARDAN BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER
  • BAŞBAKANLIK SINAVI YERİ VE TARİHLERİ
  • SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

BAŞBAKANLIK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2015

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde gösterilen genel şartlara haiz olmak,
  • Üniversitelerin en az 2 yıllık Ön Lisans ve 4 yıllık Lisans eğitimi veren fakültelerinin; Yukarıdaki tabloda bulunan Ön Lisans ve Lisans Programları yahut bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul gören yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarının birisinden mezun olmak.
  • Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla; 5-6 Temmuz 2014 tarihinde (Lisans /Lisans Düzeyi) yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP: 3 Puan türünden ve 27 Eylül 2014 tarihinde yapılan (Ön Lisans/Ön Lisans Düzeyi) Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP:93 puan türünden 70 ve üzerinde puan almak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde, yukarıdaki tablonun her bir maddesi için ayrı ayrı olmak üzere alınacak toplam Sözleşmeli Personel rakamının altı (6) katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacaktır).
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek daimi vücut yahut akıl hastalığı yahut vücut sakatlığı ile engeli bulunmamak.
  • Giriş Sınavına süresi içinde başvurmak ve sınav için istediğimiz belgeleri gösterilen sürede kuruma vermiş olmak.

BAŞBAKANLIK PERSONEL ALIMI 2015

KontenjanAdedi Unvanı MEZUN OLUNAN BÖLÜMLER (ÖN LİSANS)
10 Tekniker(Fotoğrafçı) Fotoğraf, Fotoğrafçılık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak.
4 Tekniker(Elektrik) Elektrik Ön Lisans programından mezun olmak.
3 Tekniker(Soğutma ve İklimlendirme) İklimlendirme-Soğutma, Soğutma Tesisatçılığı, Soğutma Tesisatı, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak.
4 Tekniker(Isıtma ve Havalandırma) Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Ön Lisans programlannın birinden mezun olmak.
Tekniker(Sıhhi Tesisat)
5 Tekniker(Bilgisayar) İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri Ön Lisans programlannın birinden mezun olmak.
KontenjanAdedi Unvanı MEZUN OLUNAN BÖLÜMLER (LİSANS)
2 KitapPataloğu Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans programlarının birinden mezun olmak.Geleneksel Türk El Sanatları yahut Geleneksel El Sanatları, Restorasyon, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Lisans programlannın birinden mezun olmak.

Kimya Lisans programından mezun olmak.

Sanat Tarihi Lisans programından mezun olmak.

3 Çözümleyici Fakültelerin Fizik yahut Matematik bölümleri ile Mühendislik fakültelerinin Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Bilgisayar, Yazılım, Endüstri Mühendisliği ile alakalı bölümlerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarının alakalı Lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.Bilgisayar sistemleri yönetimi ile sistem çözümleme yahut sistem programlama konularında profesyonel olmak.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az (C) düzeyinde yahut bu sınava denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliğe sahip bir sınavdan bu düzeye eşdeğer geçerli bir puana sahip olmak.

4 Programcı Fakültelerin Fizik yahut Matematik bölümleri ile Mühendislik Fakültelerinin Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Bilgisayar ve Yazılım ile alakalı bölümlerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarının alakalı Lisans bölümlerinin birinden mezun olmak. Bilgisayar programlama dillerinden en az üçünü bilmeleri,Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde yahut bu sınava denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliğe sahip bir sınavdan bu düzeye eşdeğer geçerli bir puana sahip olmak.

 

BAŞBAKANLIK PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU VE BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar başvurularını (27 Mart – 06 Nisan 2015) tarihleri içinde mesai bitimine kadar http://www.basbakanlik.gov.tr/ ve http://www.devletarsivleri.gov.tr İnternet adreslerinden “Sözleşmeli Personel Başvuru Formu“nu doldurmak suretiyle elektronik ortamda yapacaklardır. Başvuru formuna yüklenilecek vesikalık fotoğraf, son 6 ay içinde çekilmiş ve adayı rahatlıkla tanıtabilecek nitelikte olacaktır. Adaylar internet üzerinden detaylarını kaydedip Başvuru Formunun çıktısını alıp imzalayacaklardır. Sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adayların listesi (08 Nisan 2015) tarihinden bu yana yine aynı adreslerde, Ankara’da Genel Müdürlük ve İstanbul’da Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı hizmet binası girişlerinde ilan edildikten sonra, sınava girmeye hak kazanan bu adaylar; giriş sınavına katılabilmek için, yukarıda gösterilen başvuru formuna ilave olarak aşağıdaki belgeleri (09 -17 Nisan 2015) tarihleri içinde (Saat 08.30 -17.00) Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı İmrahor Cad. Sadabat Mevkii Kağıthane/İSTANBUL adresine kargo-taahhütlü posta, APS yoluyla yahut elden teslim edeceklerdir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.) Belgeleri elden teslim edenlere Sınav Giriş Belgesi kayıt esnasında elden, kargoyla ve posta yoluyla gönderenlere sınav günü sınavdan önce verilecektir. Adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

ADAYLARDAN BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

  • Yüksek öğrenim diplomasının yahut çıkış belgesinin tasdikli fotokopisi (Yabancı Okul Mezunları İçin Denklik Belgesi),
  • Adayın kendi el yazısı ile yazılmış; anne ve babasının adları ile meslek ve işleri, ilk, orta ve yüksek
  • öğrenimini yaptığı okullar, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı ve kendi ile ilgili bilgi verebilecek iki birinin isimleri ile T.C. Kimlik Numarasının, e-posta adresinin, iş ve ikametgah adreslerinin de altı çizildiği ve sağlık yönünden görev yapmasına engel bir hali olmadığının beyan edildiği özgeçmiş formu www.devlette.com adresinden temin edilerek

doldurulacaktır,

  • KPSS Sonuç belgesi çıktısı.
  • YDS Sonuç belgesi çıktısı.

Yanlış beyan, eksik belge ve bilgileri bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Bu ilanda bulunan tablonun Ön lisans ve Lisans programlarından mezun olup sınava girmeye hak kazanan adaylar, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı İmrahor Cad. Sadabat Mevkii Kağıthane/İSTANBUL’da alanları ile alakalı uygulamalı ve genel kültür alanında sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

BAŞBAKANLIK SINAVI YERİ VE TARİHLERİ

Uygulamalı ve genel kültür alanında Sözlü sınav (20-21-22 Nisan 2015) tarihlerinde saat 09:30’da Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü (Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı İmrahor Cad. Sadabat Mevkii Kağıthane/İSTANBUL’da) hizmet binasında yapılacaktır. Adaylar yukarıda gösterilen adres ve saatte giriş belgesi, nüfus cüzdanı yahut sürücü kimlik belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

Uygulamalı ve sözlü sınava katılanların, sınavda başarılı sayılabilmesi için Sınav Komisyonu üyelerinin her birinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak kaydıyla hemen hemensının 70 puan olması gerekir.

Sınavda başarılı olanların sayısı; ilan edilen sayıdan yüksek ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak gösterilen sayı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilecektir. Sınavda 70 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecektir. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen sayıdan daha az ise, yalnızca başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecektir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu bireyler, hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanunu’nun alakalı hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna açıklamalur.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu