Bilgi Arşivi

Ateş Böceği Nasıl Işık Saçar? 2021

Ateş Böceği Nasıl Işık Saçar?, bilgi sitemizde Ateş Böceği Nasıl Işık Saçar? başlığı altında bilgi paylaştık. Ateş Böceği Nasıl Işık Saçar? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Ateş Böceği Nasıl Işık Saçar?

ates-bocekgi-nasil-isik-yayar

Ateş böceği nasıl ışık saçar konulu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza ateş böceğinin diğer adı nedir sorusunu yanıtlayacağız. Ayrıca ışık böceği ile ilgili bilgiler verip, kendiliğinden ateş böceği nasıl ışık yayar yahut verir sorusunu yanıtlayacağız.

Ateş Böceği Nasıl Işık Yayar

Yaz gecelerinin serinliğinde onları fark etmemek hemen hemen imkansızdır. Gecenin karanlığında yanıp sönerek parıldayan ateş böceklerin sarı yeşil ışığındaki doğal güzellik hepimizi büyüler.

Ateş böceği hayvanı yanına yaklaşıldığında ışığını söndürerek doğanın çözülmeyi bekleyen bir başka sırrıni saklıyor. Peki ateş böceği nasıl ışık verir hiç merak ettiniz mi?

ates-bocekgi-nasil-isik-yayar

Bu sarı yeşil ışıklar yaz gecelerine merak uyandıran bu böceğin karnındaki bezelerde üretilen iki farklı kimyasalın solunum yolundaki oksijenle buluşması sonucu görülmektedirak ateş böcekleri nasıl ışık yayar sorusuna yanıt vermiş oluyoruz.

Etraflarına saçtıkları bu ışıklar aslında erkek böceklerinin dişileri kendilerine çekmek için kullandıkları bir işaret sistemidir. Ateş böceklerinin yanıp sönerek oluşturdukları parıldama ritmi dişi böcekleri ile haberleşmeyi sağladığı gibi diğer ışık saçan böceklerden ayır edilmesini de sağlar.

Ayrıca ateş böceği nasıl ışık saçar yanında merak edeceğini düşündüğümüz 3 kalbi olan hayvan hangisidir? isimli makalemize bakabilirsiniz.

Ateş Böceğinin Diğer Adı Nedir?

Erkekleri kanatlı dişileri çoğunlukla kanatsız olan ateş böceklerinin bazıları larva halinde iken bile ışık üretir. Bu nedenten bazı bölgelerde ışık böceğinin diğer adı yıldız kurdu ismi ile anılırlar. Işık böceği yahut fener böceği olarak adlandırılır.

ates-bocekgi-nasil-isik-yayar

Ateş Böcekleri Nerede Yaşar?

Ateş böceği nerede bulunur sorusuna gelecek olursak. Tropikal bölgelerde yoğunlukla rastlanır. Bazı zaman sürü halinde o kadar bi hayli hızlı yanıp söner ki zifiri karanlığı adeta şimşek çakıyormuşçasına aydınlatırlar.

Saldırgana acımsı tadının hatırlattığı düşünülen ışığıyla fener böceği hayvanı, ulaşan herhangi bir canlıyı fark edilmemek maksadıyla ışığını söndürür. Parlamasını sağlayan kimyasallar o denli acıdır ki onu yemiş düşmanı kusmak zorunda kalarak, bir daha başka bir ateş böceğini yemeğe kalkışmaz.

ates-bocekgi-nasil-isik-yayar

Ayrıca ışık böceği hayvanından bahsetmişken enteresan savunma taktikleri olan hayvanlar yazımıza da bir inceleyebilirsiniz.

Bilim bireylerin soğuk ışık olarak adlandırdıkları bu böceklerinden yayılan bu ışık, bunun yanı sıra sürtünme ve ısı olmadan elde edilmeyeceğine yönelik bilimsel tabuları yıkmıştır. Bugün gelişmiş tüm teknolojiye rağmen bilim insanları bu ışığı laboratuvar ortamında dahi üretemiyor. Böylelikle ateş böcekleri nasıl ışık saçar konusunu öğrenmiş olduk

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu