Başvurular

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2022

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı paylaştığı ilan ile çok sayıda denetçi yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş ilanı kapsamı içinde 20 denetçi yardımcısı istihdam edilecektir.  Adaylar ilana 23 Ocak 2017 ile 3 Şubat 2017 tarihleri içinde iş başvurusu yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvuru formu gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2017
  • Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Başvurusu
  • Sınav Tarihi ve Yeri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2017

14/09/2012 tarihli ve 28411 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği’nin “Denetçi Yardımcılığına Giriş, Atanma ve Yetiştirilmeleri” başlıklı ikinci bölümünde bulunan hükümler kapsamı içinde, Genel İdare Hizmetleri sınıfından münhal 8 inci dereceli kadrolara atanmak üzere yazılı ve sözlü sınavla 20 (yirmi) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı alınacaktır.

1.1. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığına öğrenim dalları itibariyle alınabilecek ve sınava katılabilecek aday sayısı, KPSS puan türleri ve istediğimiz taban puanlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Öğrenim Dalları (Lisans) Atama Yapılabilecek Boş Kadro Sayısı Yazılı Sınava Katılacak Aday Sayısı KPSS Puan Türü Puanı
Hukuk Fakültesi 7 140 KPSSP-79 70
Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri 7 140 KPSSP-109 70
Öğrenim Dalları (Lisans) Atama Yapılabilecek Boş Kadro Sayısı Yazılı Sınava Katılacak Aday Sayısı KPSS Puan Türü Puanı
Psikoloji 3 60 KPSSP-3 70
Sosyal Hizmetler 3 60 KPSSP-3 70

1.2. Giriş sınavına, öğrenim dalları saygınlığıyla alınacak denetçi yardımcısı sayısı kadar başvurunun olmaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları içinde değişiklik yapma yetkisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına aittir.

Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartlara sahip olmak.
  • Son başvuru tarihi itibariyle, üniversitelerin yukarıdaki tabloda gösterilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinden/bölümlerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) aracılığıyla kabul gören yurt içindeki yahut yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla, 2015 ve 2016 senelerında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), tabloda gösterilen puan çeşitlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak.
  • 01.01.2017 tarihi itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  • Sağlık durumu, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye uygun olmak ve denetçilik görevini yapmasına mani olacak hastalığı yahut engeli bulunmamak.
  • Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların tabloda gösterilen sınava katılacak aday sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlamak üzere yukarıda gösterilen sayıda aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları sebebiyle son sıradaki aday rakamının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
  • Başvuruların internet ortamında alınmasından sonra yazılı sınava girmeye hak kazandığı ilan edilenlerden, giriş şartlarını taşımadığı yazılı sınav öncesi anlaşılanlar sınava katılamazlar. Bakanlık ilan edilen boş kadro rakamının 20 katı adayı çağırmak zorunda olmadığından, bu etapta yazılı sınava katılamayacağı kararlaştırılan adayların yerine yeni aday çağırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böyle bir durumun ortaya çıkması, ilk değerlendirme sonucu sınava katılmaya hak kazanamayan diğer adaylar için sınava katılma hakkı doğurmayacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Başvurusu

Başvurular 23 Ocak – 03 Şubat 2017 tarihleri içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (www.aile.gov.tr) web sayfasından elektronik ortamda alınacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir. Sınav başvuruları Bakanlığın web sayfasındaki Aile ve Sosyal Politikalar Denetçi Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Başvuru Formu doldurulurken yükseköğrenim kurumu diploma yahut bitirme belgesinin aslı veya kurumca onaylı suretinin elektronik ortamda eklenmesi gerekmektedir. Formun doldurulması ile belge eklenmesine ilişkin açıklamalar Bakanlığımız web sayfasında bulunacaktır.

İlanda gösterilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. Adayların başvurularını son günlere bırakmamaları önerilmektedir. Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı Bakanlık sorumlu olmayacaktır. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar 20 Şubat – 03 Mart 2017 tarihleri içinde;

T.C. Kimlik numarası beyanı, sınav başvuru formu, (Bakanlığımızın www.aile.gov.tr internet adresinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu internet ortamında eksiksiz biçimde doldurulmalı ve çıktısı alınarak imzalanmalıdır.), KPSS sonuç belgesinin aslı yahut Başkanlıkça onaylı örneği veya bilgisayar çıktısı, diploma yahut mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, iki adet fotoğraf, sınav ücreti dekontu (Dekont üzerinde başvuru yapan adayın adı soyadı ve T.C. kimlik numarasının bulunması gerekmektedir.) ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığına şahsen müracaat edeceklerdir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru sırasında istenen belgeler aslı ibraz edilmek kaydıyla Denetim Hizmetleri Başkanlığınca da onaylanabilecektir.

Sınav Tarihi ve Yeri

Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara’da yapılacaktır. Başvurular bu ilanın 2.6. bölümünde bulunan yöntemle sıralandıktan sonra, giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri, yazılı sınavın yapılacağı adres, tarih ve sınav saatleri, sınav ücretine ilişkin bilgiler ile yazılı sınavda istenecek belgeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (www.aile.gov.tr) adresindeki web sayfasında ilan edilecektir.

Sınav Giriş Belgeleri www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasından alınacaktır. Yazılı sınava gelen adayların, yanlarında kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar giriş sınavına katılamazlar. Yazılı sınav sonuçları www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasından yayımlanmak suretiyle açıklamalacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazananlara, sözlü sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin bilgileri içeren tebligat yapılacaktır.

Sınavı sonuçları, Bakanlığın www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasında ilan edilir. Sözlü sınava girecek adaylara, sınavın yeri, günü ve saati, sınav tarihinden önce yazılı olarak bildirilir. Sınav sonuçlarına itiraz usul ve esasları www.aile.gov.tr adresindeki web sayfasından ilan edilecektir.

Asil listede bulunanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır. Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan yahut ataması yapıldığı halde süresi içinde vazifeye başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz. Kendilerine yapılacak bildirimde gösterilen süre içinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ile memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının bilinmesi üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listeden atama yapılacaktır. Başvurusu kabul edilip, isimleri giriş sınavına katılabilecekler içinde bulunanlardan, gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bunlar hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilecektir.

Sınavla alakalı her türlü bilgi aşağıdaki telefon numaralarından, Bakanlık web sayfasından (http://www.aile.gov.tr) yahut Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığından (Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177. Sokak No:10/A Blok 5.Kat Çankaya/ANKARA) temin edilebilir.

  • İletişim : (0312) 705 5443 – (0312) 705 5414 – (0312) 705 5440
  • Elektronik Posta Adresi : Denetci.Yardimciligi@aile.gov.tr

İlan olunur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı denetçi yardımcısı alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.  Ayrıca Bakanlık aracılığıyla yayına giren diğer bütün ilanlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İş İlanları sayfamız üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, aile ve sosyal politikalar bakanlığı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan aile ve sosyal politikalar bakanlığı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu