Başvurular

Aile Danışmanı Kimdir? Kimler Nasıl Aile Danışmanı Olabilir? 2022

Aile Danışmanı Kimdir? Kimler Nasıl Aile Danışmanı Olabilir? 2022, iş başvuru bölümüzde Aile Danışmanı Kimdir? Kimler Nasıl Aile Danışmanı Olabilir? ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Aile Danışmanı Kimdir? Kimler Nasıl Aile Danışmanı Olabilir? başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Aile Danışmanı Kimdir? Kimler Nasıl Aile Danışmanı Olabilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı halen pilot bölgelerde devam eden Aile Eğitimi Programı (AEP) kapsamı içinde görevlendirilmek üzere 7 bin aile danışmanı alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu aracılığıyla yapılan açıklamaya göre 7 bin aile danışmanı alımı kademeli olarak senelera bölünerek yapılacak ve toplamda birkaç sene içinde alımlar bitirilecek.  Lakin aile danışmanlığı ile ilgili halen araştırılan birden çok konu yer alıyor. Aile danışmanlığı nedir, kimler aile danışmanı olabilir, aile danışmanı maaşları, aile danışmanı olma şartları ve aile danışmanlığı ile ilgili araştırılanlere bu haberimizin detay kısmında yer verdik.

  • Aile Danışmanı Kimdir?
  • Nasıl Aile Danışmanı Olunur?
  • Aile Danışmanları Ne İş Yaparlar? Aile Danışmanlarının Görevleri Nelerdir?
  • Aile Danışmanı Maaşları Ne Kadar?

Aile Danışmanı Kimdir?

Aile danışmanlığı, aile yasası kapsamı içinde verilen danışmanlık hizmetlerine denilmektedir. Aile danışmanı, ilişkiler yönünden sorunu olan bireylerin evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile alakalı kişisel yahut bireyler içindeki problemlerin üstesinden daha kolay bir biçimde gelmelerine yardımcı olmaktadırlar. Tüm aileyi etkileyen ölüm yada birisinin evden ayrılması gibi konularda ailelerin yaşayabileceği psikolojik problemleri önlemede yardımcı olmaktadırlar. Aile danışmanları bunun yanı sıra eşler içindeki problemlerin çözülmesine kolaylık sağlayan terapistlerdir.

Nasıl Aile Danışmanı Olunur?

Aile danışmanı olmak için, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve klavuzluk, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarının en az bir tanesinin 4 yıllık lisans programlarından mezun olmanız gerekmektedir. Lakin bu bölümlerden mezun olmak aile danışmanı olmak için yeterli değil. Bunun dışında aile danışmanlığı sertifikası sahibi de olma şartı var. Aile danışmanlığı sertifikası almak için ise eğitim hayatına katılmanız ve başarılı olmanız gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu yada üniversitelerde verilmekte olan en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplamda 450 saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programına katılmak ve programın tamamlanmasının ardından yapılan sınav, görüş ve uzman hocaların değerlendirmelerinden geçerek aile danışmanlığı sertifikası alan bireyler aile danışmanı olabilmektedirler. Aile danışmanlığı sertifikası almak için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika programı olması oldukça önem arz etmektedir. Son zamanlarda yapılan çok sayıda aile danışmanı alımı neticesinde bu kurs saatlerinin iyileştirilmesi gündeme geldi. Şayet kurs saatleri civarında değişim yapılırsa yine devlette.com üzerinden haberdar olabilirsiniz.

Ayrıca sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve klavuzluk, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını bitirdiktan sonra aile danışmanlığı alanında yüksek lisans yahut doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılır ve bunun bunun yanında bunlardan merkezlerde çalışmak için sertifika istenmez. Aile danışmanı olma şartları bu biçimde sıralanaanılır.  Aile danışmanı olma şartları sağlanırsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aile danışmanı alımı kapsamı içinde verilen iş ilanlarına başvuruda bulunulaanılır.

Aile Danışmanları Ne İş Yaparlar? Aile Danışmanlarının Görevleri Nelerdir?

Her ne kadar aile danışmanı tamını içinde yüzeysel bahsetsek de aile danışmanları ne iş yaparlar geniş bir şekilde incelemekte yarar var.

  • Aile sistemi içinde işlev bozulmalarına neden olan, aile ve bireylerin, bireysel gelişimlerini ve yetiştirilmelerini negatif yönde etkileyen, aile yaşam döngüsü ve gelişimsel değişikliklar ile eşler içinde ilişki ve iletişim problemlerina neden olan, anne baba olarak rol ve sorumluluklarını sağlıklı bir biçimde yerine getirmelerini güçleştiren ve aile bireylerinin psiko-sosyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden problemlerin oluşmadan önce engellenmesi ve yaşanan problemlerin çözümlenmesinde birey ve aile ile çalışmak,
  • Kişilerin içinde geliştikleri yahut işlevlerini yerine getirdikleri aile sistemini yahut ilişkide bulundukları diğer sosyal çevreyi değerlendirmeye dayanan ve bu anlayıştan yola çıkarak bireylere, çiftlere yahut ailelere problemlerinin çözümüne dönük değişim ve gelişime yönelik hizmetler sunmak,
  • Aile üyelerinin oturumlardaki etkileşim sürecinin içeriğini raporlaştırmak,
  • Aile kurma niyetinde olan bireylere klavuzluk ve danışma hizmetleri vermek,
  • Anne ve babaların çocuk eğitiminde daha balakalı olması, bu detaylarını hayata geçirmesi, çocuğuyla ve eşiyle ilişkisini geliştirmesi için anne ve babalara yönelik çalışmalar gerçekleştirmek,
  • Boşanma öncesinde ailelere psiko-sosyal süreç ve enerjikleri de dahil ederek arabuluculuk hizmetleri planlamak ve uygulamak,
  • Boşanmış bireylere ve çocuklarına bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için boşanma sonrası uyum programları planlamak ve uygulamak,
  • Tek ebeveynli ailelere danışmanlık ve destek hizmeti vermek,
  • Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik klavuzluk ve danışmanlık hizmetlerini vermek,
  • Gerektiğinde aile kullanıcılarını gereksinimlerine yönelik olarak ruh sağlığı ve hastalıkları hizmeti veren kurum ve kuruluşlara yönlendirmek.

Aile Danışmanı Maaşları Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalıştırılacak olan aile danışmanlarının 2.500 ila 3.000 TL içinde maaş almaları bekleniyor.

Bu haberimizin detay kısmında aile danışmanı kimdir, aile danışmanlığı nedir, kimler aile danışmanı olabilir, aile danışmanı olma sertifikası, aile danışmanı olma şartları nelerdir, nasıl aile danışmanı olunur, aile danışmanlarının görevleri nelerdir, aile danışmanları ne iş yaparlar, ayrıntılarıyla anlattık. Konu ile ilgili soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.


DİĞER AİLE DANIŞMANI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, aile danışmanı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan aile danışmanı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu