Başvurular

Adalet Bakanlığı 5 Bin 493 Personel Alımı Yapıyor 2022

Adalet Bakanlığı 5 Bin 493 Personel Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Adalet Bakanlığı 5 Bin 493 Personel Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Adalet Bakanlığı 5 Bin 493 Personel Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Adalet Bakanlığı 5 Bin 493 Personel Alımı Yapıyor

Adalet Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda anlaşmali personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. İlan kapsamı içinde bakanlık 5 bin 493 personel alımı yapacaktır. İlan kapsamı içinde zabıt katibi, mübaşir, şoför, teknisyen, aşçı alımı yapılacaktır. Adaylar ilana 21 Mayıs 2018 ile 11 Haziran 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Adalet Bakanlığı 5 Bin 493 Personel Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru sırasında adaylardan istediğimiz belgeler nelerdir?
  • Başvurular nasıl, nereden yapılacak? Başvuru şekli ve yeri
  • Başvuru tarihleri
  • Sınavın Yeri
  • Sözlü Sınavın Tarihi ve Saati
  • Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?
  • Nihai Başarı Listesi

Adalet Bakanlığı 5 Bin 493 Personel Alımı İlanı 2018

1) Adli ve İdari yargıda görev yapmak üzere;

EK-1/A,B,C,D,E listelerde yeri, sayısı, unvanı ve niteliği gösterilen, 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekindeki “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamı içinde, adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve/yahut sözlü sınav sonucuna göre 4771 anlaşmali zabıt katibi (EK-1/A), 527 anlaşmali mübaşir (EK-1/B), 27 anlaşmali şoför (EK-1/C), 99 anlaşmali teknisyen (EK-1/D) ve 69 anlaşmali aşçı (EK-1/E) olmak üzere toplam 5493 personel alınacaktır.

2) Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve/yahut sözlü sınava, lisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir. EK-1/A,B,C,D,E listelerde gösterilen anlaşmali pozisyonlarda ilk defa istihdam edileceklerin Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6 ncı maddelerinde yazılı olan aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

I) Genel Şartlar:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • İlk kez atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 11 Haziran 2018 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1981 ve sonra doğumlu olanlar)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkum olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

II) Özel Şartlar:

A- Sözleşmeli zabıt katibi pozisyonlarında istihdam edilebilmek için ;

  • Fakülte yahut yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi yahut diğer lise veya dengi okulların ticaret yahut bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo yahut bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise yahut dengi okul mezunu olup, daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla bitirdiğını belgelemek yahut en son başvuru tarihi saygınlığıyla Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı yahut kamu kurum ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla bitirdiğını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo yahut bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler içinden, sınav sırasında her bir grup için komisyon aracılığıyla çekilecek kura sonucu tespit edilen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo yahut bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama sınavı ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içindeki kelime ve cümle tekrarları sebebiyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime rakamının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.

B- Sözleşmeli mübaşir pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;

En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,

C- Sözleşmeli şoför pozisyonlarında istihdam atanabilmek için;

  • En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,
  • Hizmetin özelliğine göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

D – Sözleşmeli teknisyen pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;

En az meslek liseleri yahut teknik liselerin alakalı bölümlerinden mezun olmak,

E- Aşçı pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;

  • En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,
  • Halk eğitim müdürlüklerinin yahut diğer resmi kurum yahut kuruluşların gerçekleştirdiği kurslardan mezun olmak yahut alakalı branşta sertifika sahibi olmak,

Başvuru sırasında adaylardan istediğimiz belgeler nelerdir?

  1. Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın internet sitesinden (EK-2) temin edilecektir),
  2. Öğrenim belgesinin aslı yahut komisyon başkanlığınca veya alakalı öğretim kurumunca onaylı örneği,
  3. KPSS-2016 sınav sonuç belgesinin aslı yahut bilgisayar çıktısı veya komisyon başkanlığınca onaylı örneği,
  4. Zabıt katibi unvanı için; Bilgisayar yahut daktilografi dersini başarıyla bitirdiğını gösteren sertifika veya fakülte yahut yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi yahut diğer lise veya dengi okulların ticaret yahut bilgisayar bölümlerinden mezun olduğuna dair belgenin aslı, noter yahut komisyon başkanlığınca veya alakalı öğretim kurumunca onaylı örneği,
  5. Şoför unvanı için; Sürücü belgesinin fotokopisi (komisyon başkanlığınca onaylanacaktır),
  6. Aşçı unvanları için; Halk eğitim müdürlüklerinin yahut diğer resmi kurum yahut kuruluşların gerçekleştirdiği aşçılık kurslarından mezun olunduğuna dair diploma yahut bu branşa ilişkin sertifika yahut diplomaların aslı, noter yahut komisyon başkanlığınca veya alakalı öğretim kurumunca onaylı örneği,
  7. Teknisyen unvanları için; başvuru yapılan bölüm ile alakalı alandan mezuniyetini gösterir belgenin aslı, noter yahut komisyon başkanlığınca veya alakalı öğretim kurumunca onaylı örneği,
  8. Adayların eşlerinin iş durumlarına ilişkin dilekçe şeklinde beyan,
  9. Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar bunun bunun yanında, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinin 12 nci maddesine uygun olarak doldurulacak Arşiv Araştırması Formunu ibraz etmek mecburiyetindedirler (Adalet komisyonundan temin edilecektir).

Başvurular nasıl, nereden yapılacak? Başvuru şekli ve yeri

Başvuruların sınavın yapılacağı EK-1/A,B,C,D,E listelerde gösterilen adalet komisyonu başkanlıklarına yahut buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması gerekmektedir. Başvurunun sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; adayın başvurusu, komisyon aracılığıyla sınav ortak rolüne girilmek suretiyle önceden tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP’tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek tamamlanacaktır. Başvurunun sınavın yapılacağı adalet komisyonuna gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; adayın başvurusu, komisyon aracılığıyla sınav ortak rolüne girilmek suretiyle başvurunun yapılacağı komisyon aracılığıyla önceden tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP’tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek sınav kayıt formu ve başvuru evrakı, masrafı alakalısinden alınmak suretiyle acele posta servisi (APS) ile başvuru yapılan adalet komisyonu başkanlığına gönderilerek tamamlanacaktır.Belirtilen usule uyulmadan posta ile yahut diğer iletişim araçlarıyla sınavı yapacak adalet komisyonuna yahut Bakanlığa yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar EK-1/A,B,C,D,E listelerde yeri, sayısı, unvanı ve niteliği gösterilen anlaşmali pozisyonlar ile anlaşmali icra katipliği pozisyonlarından yalnızca bir unvan için bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir.Adayın birden fazla adalet komisyonuna yahut birden fazla unvana başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu biçimde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacaktır. LakinAdalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı Şube Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla ilan edilen anlaşmali pozisyonlarda bu şart aranmayacaktır.

İstihdam edilmeye hak kazanan adaylar başvuru yaptıkları adalet komisyonlarına bağlı, merkez yahut mülhakat adliyelerinden birinde istihdam edilebileceklerdir.

Başvuru tarihleri

Başvurular 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü başlayıp, 11 Haziran 2018 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Sınavın Yeri

Uygulama ve sözlü sınav merkezleri EK-1/A,B,C,D,E listelerde gösterilen adalet komisyonları olup, sınav giriş belgeleri alakalı adalet komisyonu başkanlıklarından alınacaktır.

7) Zabıt katipliği unvanı için uygulamalı sınava çağrılacakların belirlenmesi ve ilanı:

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak atama yapılacak her bir komisyon için ilan edilen pozisyon rakamının 20 katı kadarı, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulamalı sınava girebilecektir. Uygulamalı sınava girmeye hak kazananlar en geç 27 Haziran 2018 Çarşamba günü sınavı yapacak olan adalet komisyonunda ve adliye internet sitesinde yayına girecek olup, bunun bunun yanında yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

8) Zabıt katibi unvanı için uygulamalı sınav tarihi ve saati:

9 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 09:00’da, adayların daktilo yahut bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulamalı sınav yapılacaktır. Belirtilen günde uygulamalı sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

9) Sözlü sınava çağrılacakların belirlenmesi ve ilanı:

A- Zabıt katibi unvanı için;

Uygulamalı sınavda başarılı olanlardan, sınav komisyonunca doğru olarak kabul gören kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak istihdam edilmek istediğimiz komisyon için ilan edilen pozisyonun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

B- Mübaşir ve Şoför unvanı için;

Sözlü sınava, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere istihdam edilmek istediğimiz komisyon için ilan edilen pozisyonun 10 katı kadar aday çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı puanı alanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

C-Teknisyen ve aşçı unvanı için;

Sözlü sınava, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere istihdam edilmek istediğimiz komisyon için ilan edilen pozisyonun 5 katı kadar aday çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı puanı alanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

Sözlü sınava girmeye hak kazananlar en geç 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü sınavı yapan adalet komisyonlarında ve bu komisyonların adliyeinternet sitesinde yayına girecek olup, bunun bunun yanında yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Sözlü Sınavın Tarihi ve Saati

10 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 09:00’da, Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre adaylar sözlü sınava alınacaklardır. Belirtilen günde sözlü sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?

Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir. Sözlü sınavda konular ve puanlama aşağıda altı çizildiği biçimde olacaktır.

  • İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),
  • Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi (20 puan),
  • Genel kültür (20 puan),
  • Bir konuyu kavrama ve ifade kabiliyeti (20 puan) puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken;

1) Zabıt katipliği ve mübaşirlik pozisyonlarına istihdam edilecekler için genel hukuk bilgisi ve kalem mevzuatına,

2) Diğer pozisyonlara istihdam edilecekler için istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye ilişkin konuların bir yahut birkaçından soru sorulur.

3) Şoför pozisyonlarına istihdam edilecekler için bu tespit araç başında ve kullanma becerisi de ölçülmek suretiyle yapılacaktır.

Nihai Başarı Listesi

Nihai başarı listesi, adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik hemen hemensına göre en yüksek puandan başlayarak sıralanması suretiyle düzenlenecektir. Zabıt katibi pozisyonlarında istihdam edileceklere ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken; ilk kez hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ve adalet önlisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle sıralanacak olup, diğer adaylar bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanacaktır.

Sınav sonucunun tebliğinden bu yana kanuni bir mazereti olmaksızın 15 gün içinde istediğimiz belgeleri teslim etmeyen veya aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların anlaşmaleri iptal edilecek ve yerlerine puan sıralamasına göre yedek adayların yerleştirme işlemi yapılacaktır. İlan metninde belirtilmeyen hususlar ile ilgili, alakalı mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekindeki “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ikaznca, bu pozisyonlarda istihdam edilenlerin yer değişiklikleri özel şartlara bağlanmış olduğundan, alakalılerin ileride mağduriyete uğramamaları yönünden eş, öğrenim, sağlık vb. gibi konuları dikkate alarak sınava girmeleri önem arz etmektedir. İstihdam yapılacak yerlere ilişkin sayıları ve Bakanlıkça uygun görülen sınavı yapacak adalet komisyonlarını gösteren EK-1/A,B,C,D,E listeler aşağıda gösterilmiştir.

Duyurulur.

EK-1/A : Sözleşmeli zabıt katipliği pozisyonları için atama yapılacak komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları

EK-1/B : Sözleşmeli mübaşirlik pozisyonları için atama yapılacak komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları

EK-1/C : Sözleşmeli şoför pozisyonları için atama yapılacak komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları

EK-1/D : Sözleşmeli teknisyen pozisyonları için atama yapılacak komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları

EK-1/E : Sözleşmeli aşçı pozisyonları için atama yapılacak komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları

EK-2 : Başvuru Formu

Bu makalemizde Adalet Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan 5 bin 493 personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, tarihleri ve şartları gibi konularda geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Adalet Bakanlığı iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu