Başvurular

Adalet Bakanlığı 330 İcra Katibi Alımı 2016 2022

Adalet Bakanlığı 330 İcra Katibi Alımı 2016 2022, iş başvuru bölümüzde Adalet Bakanlığı 330 İcra Katibi Alımı 2016 ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Adalet Bakanlığı 330 İcra Katibi Alımı 2016 başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Adalet Bakanlığı 330 İcra Katibi Alımı 2016

Adalet Bakanlığı yayınlamış olduğu ilan ile 330 icra katibi alımı yapacağını kamuya açıkladı.  35 yaşını doldurmamış ve KPSS’den en az 70 almış adayların başvurabileceği ilana dair diğer başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi bilgilere haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • Adalet Bakanlığı 330 İcra Katibi Alımı
  • Adalet Bakanlığı İcra Katibi Alımı Başvuru Şartları
  • Adalet Bakanlığı İcra Katibi Alımı Başvuru Formu ve Gerekli Belgeler
  • Adalet Bakanlığı İcra Katibi Alımı Sınavı Yeri, Zamanı ve Şekli

Adalet Bakanlığı 330 İcra Katibi Alımı

Bakanlığımızca, ekte mahal ve sayısı gösterilen genel idare hizmetleri sınıfında bulunan 5-12 dereceli kadrolara, “Sınav Birimi” olarak yetki verilen Ankara Batı Adli Yargı Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu aracılığıyla yapılacak uygulama ve sözlü sınavlarıyla, açıktan atama suretiyle 330 icra katibi alınacaktır.

Adalet Bakanlığı İcra Katibi Alımı Başvuru Şartları

İcra katipliği kadrolarına atanmak isteyenlerin İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Katiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3/A maddesinde gösterilen;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Merkezi sınavın (KPSS-2014) yapıldığı 2014 senesinin Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1979 ve sonrası doğumlu olanlar),
  • Merkezi sınavda (KPSS-2014’de lisans mezunları için KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden) en az 70 puan almış olmak,
  • Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • En az lise yahut dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla bitirdiğını belgelemek yahut başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı yahut kamu kurumu ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
  • Uygulama sınavında ve sözlü sınavda başarılı olmak şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı İcra Katibi Alımı Başvuru Formu ve Gerekli Belgeler

Adaylar 28 Aralık 201508 Ocak 2016 tarihleri içinde;

  • İcra katipliği sınavı başvuru formu,
  • Diploma yahut mezuniyet belgesinin veya öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesinin aslı, kurumca yahut belgenin verildiği yer yüksek öğretim kurumunca onaylanmış örneği,
  • KPSS-2014 sınav sonuç belgesi,
  • Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar veya daktilografi dersini başarı ile bitirdiğına ilişkin belge yahut Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslardan alınmış daktilo yahut bilgisayar sertifikası ile birlikte sınav birimine yahut sınav evrakının sınav birimine gönderilmesi için mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına müracaat edeceklerdir.

Mahalli Cumhuriyet başsavcılıkları aracı kılınarak sunulacak başvuru evrakı, masrafı alakalısinden alınmak suretiyle aynı gün DYS üzerinden ve fiziki olarak acele posta servisiyle (APS) sınav birimine gönderilecektir.

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak her bir mahal için ilan edilen kadro toplamının 20 katı kadarı, uygulama sınavına girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada, son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulama sınavına girebilecektir.

Adaylar, ilan edilen mahallerden en fazla üç yer için tercihte bulunabileceklerdir.

Birden fazla mahal için tercihte bulunan adayların olması halinde, adaylar merkezi sınavda aldıkları puan durumlarına göre tercih ettikleri komisyonlardan yalnızca birinin uygulama sınavı listesine dahil olabilir. Merkezi sınav puanı tercih ettikleri komisyon için oluşturulan uygulama sınavı listeleri için yeterli olmayan adaylar uygulama sınavına girmeye hak kazanamaz. Bu itibarla; ilk kez tüm adaylar yazılı puanlarına göre sıralamaya tabi tutulacak; ardından en yüksek puanı olan adaydan başlanmak üzere tercih sırasına göre alakalı mahaller için uygulama sınavı listeleri oluşturulacaktır.

Adalet Bakanlığı İcra Katibi Alımı Sınavı Yeri, Zamanı ve Şekli

Uygulama sınavına girmeye hak kazananların listesi en geç 15 Ocak 2016 tarihinde sınavın yapılacak olduğu Ankara Batı Adliyesinin internet sitesinde (www.ankarabati.adalet.gov.tr) ilan edilecektir.

Sınav giriş belgeleri sınav gününe kadar sınav biriminden alınabilecektir.

Uygulama sınavı, Ankara Batı Adliyesinde 23 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 09.00’da

ekranlara gelecektır. Uygulama sınavının gösterilen günde bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

Adaylardan, uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler içinden, sınav sırasında her bir grup için komisyon aracılığıyla çekilecek kura sonucu tespit edilen metinden daktilo yahut bilgisayarla; verilen metne sadık kalınmak ve anlam bütünlüğü korunmak suretiyle, kelime ve cümle tekrarına yer vermeden ve yanlış yazılan kelime sayısı toplam yazılan kelime rakamının yüzde kırkından fazla olmayacak biçimde üç dakikada en az doksan kelime yazanlar, uygulama sınavında başarılı olmuş sayılacaklardır.

Uygulama sınavında başarılı olanlardan, sınav birimince doğru olarak kabul gören kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak tercih edilen mahal için ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

Sözlü sınav, Ankara Batı Adliyesinde 08 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 09:00’da

ekranlara gelecektır. Belirtilen günde sınavın bitirilememesi halinde takip edilen günlerde sınava devam edilecektir.

Sözlü Sınava Gireceklerden İstenilecek Belgeler

Sözlü sınava girmeye hak kazananlar sözlü sınav tarihinden önce;

  1. 6×9 cm ebadında iki adet fotoğraf,
  2. Mal Bildirimi Formu,
  3. Arşiv araştırmasına esas olmak üzere alakalınin fotoğrafını ve imzasını taşıyan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu,

Sağlıkla alakalı olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmadığına dair yazılı beyanı, sınav birimine teslim edecekler yahut bu ilanın 2’nci maddesindeki esaslara göre göndereceklerdir.

Merkezi ve sözlü sınavda alınan puanların aritmetik hemen hemensına göre en yüksek puandan başlanarak nihai başarı listesi düzenlenecektir. Bu liste düzenlenirken hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ile adalet ön lisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlanarak; diğer adaylar ise bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıralanacak ve nihai başarı listesi sınav biriminin olduğu adliye internet sitesinde ilan edilecektir.

NO MAHALLER İzin Verilen
1 Adana 14
2 Afyonkarahisar 5
3 Ankara 41
4 Ankara Batı 3
5 Aydın 5
6 Edirne 5
7 Fethiye 5
8 Gaziantep 25
9 Gaziosmanpaşa 7
10 İskenderun 7
11 İstanbul 110
12 İzmir 29
13 Kahramanmaraş 8
14 Kastamonu 6
15 Kocaeli 15
16 Küçükçekmece 8
17 Malatya 3
18 Mersin 16
19 Ordu 5
20 Rize 2
21 Samsun 5
22 Trabzon 3
23 Yozgat 3
TOPLAM 330

Adalet Bakanlığı 330 icra katibi alımı başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri ile Adalet Bakanlığı icra katibi alımı sınavı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Adalet Bakanlığı iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu