Başvurular

2019 Şubat Ayı DPB’de Yer Alan Kadrolu Memur Alım İlanları

2019 Şubat Ayı DPB’de Yer Alan Kadrolu Memur Alım İlanları, iş başvuruları bölümünde 2019 Şubat Ayı DPB’de Yer Alan Kadrolu Memur Alım İlanları ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 2019 Şubat Ayı DPB’de Yer Alan Kadrolu Memur Alım İlanları ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

2019 Şubat Ayı DPB’de Yer Alan Kadrolu Memur Alım İlanları

Devlet kurumları, DPB aracılığıyla yayımladıkları alım ilanları ile kadrolu memur alımı yapıyorlar. Kamu İlanları olarak bizlerde siz okuyucularımız için Şubat ayı içinde başvuruda bulunabileceğiniz kadrolu memur alım ilanlarını bir araya getirdik. 

Söz konusu alım ilanlarını yayımlayan kamu kurumları, ilanlalara başvuruda bulunacak adaylar için ilan metinleri ve ilanlara başvuru sürecinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğine ilişkin ayrıntı kısmı sizlerle paylaşmak istedik. 

DPB’DE YER ALAN KADROLU MEMUR ALIM İLANLARI

Daimi statüde yani kadrolu memur alımı için ilan yayımlayan 4 farklı kamu kurumu yer alıyor. Bu kurumlardan olan TÜBİTAK personel alımlarında adaylardan KPSS şartı talep etmiyor. Lakin adayların mezun oldukları okuldaki öğrenim puanlarını özel şart istiyor. 

TÜBİTAK’ın dışında kadrolu memur alımı yapacağını ilan eden diğer devlet kurumları şunlar.

Dışişleri Bakanlığı 5 Hukuk Müşaviri alımı yapacağını duyurmuştu. Bunun Yanında Genelkurmay Başkanlığı paylaşımı yaptığı ilanında 10 silahlı kuvvetler uzman yardımcısı alımı için ilan yayımlanmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da kadrolu memur alımlarını Uzman Yardımcısı kadrosuna yapacağını ilan etmişti. 

KADROLU MEMUR OLMAK İÇİN TALEP EDİLEN KOŞULLAR

Kadrolu memur alımları için adayların sağlamaları gereken koşullar yer alıyor. Bu koşulların başında da tüm alım ilanları için geçerli olan genel şartlar yer alıyor. 

Genel başvuru şartları, Devlet Memurları Kanunu’nda bulunan özelliklerden meydana geliyor ve kamu kurumları aracılığıyla yayımlanan her ilan için geçerli. Bunun bunun yanında adayların alım yapacağını açıklayan kamu kurumlarının, ilan ettikleri pozisyonların gerekliliklerince tespit edilen özel şartları da sağlaması gerekiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/yahut arşiv araştırması neticesinde, atanmaya engel bir durum bulunmamak.

Özel şartlar içinde Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı, YDS puan şartı, yaş şartı, askerlik, deneyim belge ve sertifika gibi koşullar yer alıyor. 

BAŞVURU DETAYLARI

İlanlara başvuru süreçleri devam ederken başvuru şekilleri değişiklik gösteriyor. Bazı kurumlar alakalı birimlerine şahsen evrak teslimi ile aday başvuru kabul ederken bazı kurumlar web sayfası üzerinden elektronik başvuru kabul ediyorlar. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı personel alım ilanı için TIKLAYINIZ

Genelkurmay Başkanlığı personel alım ilanı için TIKLAYINIZ

TÜBİTAK personel alım ilanı için TIKLAYINIZ

Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Alım İlanı Yayımladı

DPB İlanlarından Haberdar olmak için mobil uygulamamızı telefonunuza indirin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu