Başvurular

2019 Bekçi Alımı Yazılı Sınav Ne Zaman Yapılacak? Bekçi Sınavında Çıkabilecek Örnek Sorular

2019 Bekçi Alımı Yazılı Sınav Ne Zaman Yapılacak? Bekçi Sınavında Çıkabilecek Örnek Sorular, iş başvuruları bölümünde 2019 Bekçi Alımı Yazılı Sınav Ne Zaman Yapılacak? Bekçi Sınavında Çıkabilecek Örnek Sorular ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 2019 Bekçi Alımı Yazılı Sınav Ne Zaman Yapılacak? Bekçi Sınavında Çıkabilecek Örnek Sorular ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

2019 Bekçi Alımı Yazılı Sınav Ne Zaman Yapılacak? Bekçi Sınavında Çıkabilecek Örnek Sorular

2019 yılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için süreç sürdürmekte. Polis Akademisi Başkanlığı’nca açıklamalan ve devam eden süreç kapsamı içinde adaylar yazılı sınava katılacaklar. 

KPSS şartsız yapılan Bekçi alımlarında adaylara uygulanan sınav ise çeşitli derslerden belli sayıda soru sorulmasıyla uygulanıyor. 

2019 YILI BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV SORULARI

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için adaylara hangi derslerden soru sorulacağı belli. Belli bir mevzuata göre gerçekleştirilecek sınav kapsamı içinde adaylar 7 farklı dersten soru yanıtlayacaklar. Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Genel Kültür alanlarından soru yanıtlayacak adaylar toplam 100 soru yanıtlandıracaklar. 

Soru Dağılımı

Geçen yıl gerçekleştirilen Bekçi alımlarında 100 soruluk sınavda bir araya gelen soru dağılımı şu biçimdeydi

Türkçe için sorulan soru sayısı: 20

Matematik için sorulan soru sayısı: 15

Sosyal Bilgiler için sorulan soru sayısı: 15

Fen Bilgisi için sorulan soru sayısı: 15

Hayat Bilgisi için sorulan soru sayısı: 15

Genel Kültür için sorulan soru sayısı: 20

Adaylara 100 soruluk sınav için 120 dakika süre veriliyor. Bu süre içinde adaylar sınavdan başarılı olmak için en az 50 puan almak için gayret gösteriyorlar.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il merkezine, ilçelere ve Ankara ile İstanbul’da bulunan bazı köylere Bekçi alımı süreci sürdürmekte. 

İl ve ilçe merkezlerine 8 bin, köylere ise 147 bekçi alımının yapılacağı bu sürecin önündeki ilk aşama yazılı sınav. 

Binlerce aday önümüzdeki günlerde düzenlenecek sınav öncesi çalışmalarına tüm hızıyla sürdürmekte. her aday kendi şehrinde sınava giremeyecek. Belirlenen şehirlerde düzenlenecek sınava ilişkin ayrıntılar,

BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI HANGİ İLLERDE OLACAK?

İçişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak olan Bekçi alımları için yazılı sınav Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilecek. 13 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan sınav için Sınav Giriş Belgeleri ise 5 Temmuz tarihinde yayımlanacak. 

Köylere yapılacak olan alımlara dair sınav ise yalnızca iki kent merkezinde yapılacak olan personel alımlarına adaylar ya İstanbul’da veya Ankara’da girecekler. Sınav saati ise 14.00 olarak açıklamaldu. 

İl ve İlçe merkezlerine yapılacak olan yazılı sınav ise bir kaç şehirde olacak. MEB aracılığıyla yayımlanan sınav açıklamasunda sınav merkezleri Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas olarak bilgisi verildi. Bu sınav ise sabah saat 09.00’da olacak. 

ÖRNEK BEKÇİ ALIMI SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu