Başvurular

2.500 engelli memur alımı yapılıyor 2022

2.500 engelli memur alımı yapılıyor 2022, iş başvuru bölümüzde 2.500 engelli memur alımı yapılıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. 2.500 engelli memur alımı yapılıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

2.500 engelli memur alımı yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı bilgilendirmede, EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu aracılığıyla 2018’in ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği açıklamalan 2 bin 500 engelli memur alımı için adayların tercih başvurularını 8 Mart Perşembe gününden bu yana yapabilecekleri altı çizildi.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI’NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu aracılığıyla 2018 senesinin ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği açıklamalan 2.500 engelli memur alımı için adayların tercih başvuruları 8 Mart 2018 Perşembe günü ekranlara gelecektır.

Bu bağlamda; kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı maksadıyla Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve alakalı mevzuata uygunluk yönünden incelenmiş, engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzuyla yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına gönderilmiştir.

Bu çerçevede kurumlarımızın istekleri ışığında;

  • İlkokul/İlköğretim/Ortaokul düzeyinden 329
  • Ortaöğretim(lise) düzeyinden 540
  • Önlisans düzeyinden 531
  • Lisans düzeyinden 1.100

olmak üzere toplam 2.500 kadro ilan edilmek ve adaylarımızın tercihleri alınmak üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmiştir.

2.500 Engelli Memur Alımı İlanına Nasıl, Nereden Başvuru Yapılır?

Adaylarımız, 2016 yılı EKPSS sonuçları ile Kura kayıtlarına göre tercih işlemlerini 8-16 Mart 2018 tarihleri içinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapabileceklerdir.

Bu makalemizde alınacak olan 2500 engelli memur alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER ENGELLİ MEMUR ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, engelli memur alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan engelli memur alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu