Başvurular

10 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları 2016? 2022

10 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları 2016? 2022, iş başvuru bölümüzde 10 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları 2016? ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. 10 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları 2016? başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

10 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları 2016?

Doğu ve Güneydoğu illerinden ağırlıklı olmak üzere terörle mücadele son hızıyla devam ederken, bu hususta hükümetten mühim bir adım daha atılacağı haberleri yansıdı.  Edindiğimiz bilgilere göre terörle karşılaşmada etkin bir çalışma ortamının sağlanabilmesi için 2016 senesinde 10 bin köy korucusu alımı gerçekleştirileceği altı çizildi.

  • 10 Bin Köy Korucusu Alımı 2016
  • 10 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Şartları Neler?
  • Köy Korucusu Maaşları 2016
  • Köy Korucusu Alımı Ne Zaman Olacak?

10 Bin Köy Korucusu Alımı 2016

Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı kapsamı içinde, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde 10 bin yeni köy korucusu alımı gerçekleştirilecek. Yeni köy korucusu alımları ile birlikte korucu sayısı da 60 bine ulaşmış olacak. Başbakan Davutoğlu’nun “El yapımı patlayıcıların tespiti ve imhası için gerekli teknoloji geliştirilecek” açıklamasının ayrıntıları da yaşandı. ASELSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK gibi kurum ve kuruluşlar, ‘görüntü teknolojisi’ üzerinde çalışıyor. Geliştirilecek teknoloji ve ekipmanla, bölgeden alınan her türlü görüntü, ince bir taramadan ve analiz sürecinden geçirilecek.

10 Bin Köy Korucusu Alımı Başvuru Şartları Neler?

Terörle mücadele hususunda etkin rol oynaması beklenen köy korucusu alımı için adaylardan istediğimiz başvuru şartları aşağıdaki gibidir.

  1. T.C. vatandaşı olmak,
  2. Türkçe okur-yazar olmak,
  3. Askerliğini yapmış olmak,
  4. 22 yaşından ufak, 60 yaşından büyük olmamak,
  5. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  6. Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak,
  7. Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak,
  8. İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmak, sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak,
  9. Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak,
  10. Görevini yapmasına engel olacak vücut yahut akıl hastalığı yahuthut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek.

Köy Korucusu Maaşları 2016

Hali hazırda 1050 TL ücret alan köy korucularının maaşları yapılacak olan düzenleme ile birlikte iyileştirilmesi amaçlanıyor. Lakin şu an için köy korucusu maaşlarına yapılacak olan zam netleşmedi. Alınacak olan 10 bin köy korucusu görevlerine başladıklarında zamlı maaşlarını alacaklar.

Köy Korucusu Alımı Ne Zaman Olacak?

10 bin köy korucusu alımı tarihi halen netleşmedi. Lakin ilan paylaştığı zaman yine bu sayfa üzerinden güncel ilana ulaşabileceksiniz. Açıklamaları kaçırmamak için aşağıda bulunan sosyal ağlardan devlette.com’u takip etmeyi unutmayın.


DİĞER KÖY KORUCUSU ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, köy korucusu alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan köy korucusu alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu